mallorca

Es manté l’abastiment de Mercapalma però tanquen els subministradors d’hotels i restaurants

L'entrada de camions de distribució va baixar un 30% la darrera setmana però el tancament d'hotels anivella la balança

Es+mant%C3%A9+l%27abastiment+de+Mercapalma+per%C3%B2+tanquen+els+subministradors+d%27hotels+i+restaurants

Tot i l’estat d’alarma, Mercapalma continua funcionant amb relativa normalitat. Algunes empreses agroalimentàries dedicades a l’hostaleria han hagut de tancar temporalment, però les que proveeixen el petit comerç, mercats i fins i tot supermercats continuen venent la mateixa quantitat de gènere.

L’activitat a l’àrea no atura, però hi ha dues cares: la crisi del coronavirus ha afectat les empreses agroalimentàries destinades a subministrar hotels i restaurants. De fet, segons dades de Mercapalma, l’entrada de camions de distribució va baixar un 30% la darrera setmana.

L’altra cara de la moneda és que, mentre uns han de tancar momentàniament els negocis, d’altres no aturen. Tot i la baixada de les vendes pel tancament dels hotels, els treballadors del sector asseguren que no hi ha desabastiment per a la població, sinó més aviat el contrari. Ara, la venda es destina essencialment al petit comerç i de proximitat, per assegurar-se que els productes arriben a tothom.

El mateix passa amb les empreses de carn. Asseguren que no aturen les matances i continuen servint i distribuint-ne a l’engròs, essencialment als supermercats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els reis visiten el centre socioeducatiu Naüm, a Son Roca

Es tracta del tercer acte de l'agenda de la visita dels Reis a Balears després de les audiències de Felip...

Els restauradors de Mallorca pronostiquen el tancament permanent del 30% dels establiments

Restauració CAEB ha reivindicat allargar els ERTO fins al 31 de desembre, "pensant en la subsistència del petit empresari, per...

El Govern espanyol assumirà els interessos bancaris dels ajuntaments que donin els romanents

El dimarts passat, el Consell de Ministres va transformar el polèmic acord amb la FEMP en un decret llei que...

Els GEAS continuen la recerca del cos de Fernando Garfella

Els especialistes van estar treballant ahir durant tot el dia fins que les condicions de llum van impedir continuar, passades les 19.00 hores. Aquest dimarts al matí s'ha reprès l'operatiu....