X

La crisi del plàstic a la Mediterrània, debat internacional des de Palma

El moviment "Allibera't del plàstic" i la Fundació Marilles recullen experiències per combatre els plàstics d'un sòl ús

16/10/2018

La crisi del plàstic a la Mediterrània, debat internacional des de Palma

18

El 95% dels residus que s’acumulen a les platges són plàstics i al fons de la Mediterrània hi podria haver 500 milions d’articles de fems. Una situació que diferents fundacions, ongs i empreses internacionals intenten revertir.

Aquests dies ho han fet des de Palma, on han posat en comú experiències per tal d’eliminar els plàstics d’un sòl ús. I no basta, ens asseguren des de la Fundació Marilles, amb reciclar.

 

Moviment “Allibera’t del plàstic”

La crisi del plàstic a la Mediterrània ha estat l’eix central d’una trobada que ha reunit, a Palma, experts internacionals que fan feina per reduir els plàstics d’un sòl ús, com són les canyetes, botelles i bastonets… objectes que moltes vegades acaben a la mar i que al Marroc, per exemple, han estat objecte d’estudi per part d’una associació. S’analitzaren 40 mil restes trobades a les platges i més de la meitat pertanyien a tres úniques empreses, segons ens ha explicat un dels responsables de Zero Zbel.

Un panorama que es reprodueix a altres zones de la Mediterrània i que s’ha de combatre d’arrel. Per això, diuen, no basta reciclar. Demanen solucions duradores i normatives que facilitin aquesta feina. Un exemple que s’ha posat damunt la taula és la futura Llei de Residus balear, encara en tramitació, però que ja se segueix des de fora de les Illes.

I en aquesta lluita, el sector turístic hi té, apunten, un paper clau. Un exemple: Iberostar ja ha eliminat els plàstics d’un sòl ús de 36 hotels d’Espanya, l’any que ve ho estendrà als seus establiments de tot el món.

El moviment global “Allibera’t del plàstic” ja té el suport de prop de 1.300 organitzacions de tot el món.

16/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT