X

La CUP demana a Carles Puigdemont que proclami immediatament la república catalana

13/10/2017

La CUP demana a Carles Puigdemont que proclami immediatament la república catalana

La CUP ha demanat a Carles Puigdemont que proclami immediatament la república catalana. Diuen que s’ha de complir el desig dels votants de l’1 d’octubre i que és l’única forma de mantenir un diàleg d’igual a igual amb el Govern de Rajoy.
Matí de reunions al Palau de la Generalitat entre el president Carles Puigdemont, membres del Govern i representants de Junts pel Sí i de la CUP. Sobre la taula, la resposta al requeriment del Govern central a just tres dies que acabi el termini. Tot en un dia, en què la CUP demana a Puigdemont, mitjançant aquesta carta, que proclami ja la república catalana abans que l’Estat apliqui l’article 155. Un exercici de pressió al qual se suma també l’Assemblea Nacional de Catalunya, que amb aquesta piulada insta el Parlament a aixecar la suspensió de la declaració d’independència. Dues veus que avui ja han tingut resposta: l’expresident de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que el reconeixement internacional és essencial per proclamar la república i que qui ha de decidir sobre el requiriment és Carles Puigdemont.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, confia que malgrat les pressions, Puigdemont rectificarà. Mentrestant, l’agència Standard and Poors adverteix que Catalunya podria entrar en recessió si es produeix la independència, un escenari que, d’altra banda, creu que no es produirà.

13/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris