MALLORCA

La D.O. Pla i Llevant finalitza la verema amb un 31% menys de producció

Una campanya generosa hagués estat un problema per als cellers


A la campanya d’enguany, els cellers que formen part de la DO han produït un milió i mig de quilos de raïm, fet que suposa un 31% menys del que recolliren l’any passat. Els causants d’aquest descens han estat els fongs, que han tengut més presència, a causa de les pluges abundants. El més destacat és el míldiu, que enguany ha estat especialment virulent i ha fet tudar molts de quilos de raïm. També s’hi ha afegit enguany la plaga del moscard verd, que ha causat problemes de maduració al fruit. La cendrada ha afectat amb la mateixa intensitat que anys anteriors.

El Consell Regulador valora positivament aquesta reducció perquè l’inici de la pandèmia en va aturar dràsticament les vendes i una campanya generosa hauria suposat un problema per a molts de cellers.

Les pluges hauran tengut també grans beneficis per als ceps, amb vista a la pròxima campanya. Asseguren, a més, que la qualitat del raïm que s’ha recollit és excepcional. Si la producció mitjana autoritzada per la DO Pla i Llevant anual és de 9.000 quilos per hectàrea, enguany arribarà just als 5.000; fet que augura una anyada amb una qualitat molt alta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |