mallorca

La D.O. Pla i Llevant finalitza la verema amb un 31% menys de producció

Una campanya generosa hagués estat un problema per als cellers


A la campanya d’enguany, els cellers que formen part de la DO han produït un milió i mig de quilos de raïm, fet que suposa un 31% menys del que recolliren l’any passat. Els causants d’aquest descens han estat els fongs, que han tengut més presència, a causa de les pluges abundants. El més destacat és el míldiu, que enguany ha estat especialment virulent i ha fet tudar molts de quilos de raïm. També s’hi ha afegit enguany la plaga del moscard verd, que ha causat problemes de maduració al fruit. La cendrada ha afectat amb la mateixa intensitat que anys anteriors.

El Consell Regulador valora positivament aquesta reducció perquè l’inici de la pandèmia en va aturar dràsticament les vendes i una campanya generosa hauria suposat un problema per a molts de cellers.

Les pluges hauran tengut també grans beneficis per als ceps, amb vista a la pròxima campanya. Asseguren, a més, que la qualitat del raïm que s’ha recollit és excepcional. Si la producció mitjana autoritzada per la DO Pla i Llevant anual és de 9.000 quilos per hectàrea, enguany arribarà just als 5.000; fet que augura una anyada amb una qualitat molt alta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La gota freda descarrega de cop més 150 litres a punts de Mallorca: carrers i cases negades i carreteres tallades

Plou molt al llevant, migjorn i nord de Mallorca. Emergències avisa: s'esperen intenses pluges que podran arribar als 70 l/m²...

Cort premia 14 usuaris del transport públic per la seva fidelitat

El guanyador absolut ha utilitzat el servei de l'EMT un total de 2.772 vegades en tan sols un any

Un Policia Local de Manacor dispara un home que intentava agredir-lo amb un ganivet

Els fets s'han produït a una casa de foravila on els agents havien estat requerits pels serveis sanitaris per una...

Interceptada una nova embarcació amb 12 migrants a bord a Cabrera

Segons Delegació del govern espanyol, seran traslladats a Eivissa "perquè la distància és semblant" al port de Palma" i perquè en aquests moments "hi ha meteorologia adversa"