mallorca

La D.O. Pla i Llevant finalitza la verema amb un 31% menys de producció

Una campanya generosa hagués estat un problema per als cellers


A la campanya d’enguany, els cellers que formen part de la DO han produït un milió i mig de quilos de raïm, fet que suposa un 31% menys del que recolliren l’any passat. Els causants d’aquest descens han estat els fongs, que han tengut més presència, a causa de les pluges abundants. El més destacat és el míldiu, que enguany ha estat especialment virulent i ha fet tudar molts de quilos de raïm. També s’hi ha afegit enguany la plaga del moscard verd, que ha causat problemes de maduració al fruit. La cendrada ha afectat amb la mateixa intensitat que anys anteriors.

El Consell Regulador valora positivament aquesta reducció perquè l’inici de la pandèmia en va aturar dràsticament les vendes i una campanya generosa hauria suposat un problema per a molts de cellers.

Les pluges hauran tengut també grans beneficis per als ceps, amb vista a la pròxima campanya. Asseguren, a més, que la qualitat del raïm que s’ha recollit és excepcional. Si la producció mitjana autoritzada per la DO Pla i Llevant anual és de 9.000 quilos per hectàrea, enguany arribarà just als 5.000; fet que augura una anyada amb una qualitat molt alta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La Fundació Deixalles tendrà un nou centre al polígon de Calvià

Part de l'avantprojecte està subvencionat amb l'Impost de Turisme Sostenible

La campanya contra l’odi a les xarxes #SomosMás arriba a les Illes

Tenir pensament crític i ser empàtic són els objectius dels tallers

Manacor inicia una campanya comercial per atreure clients dels pobles veïnats

Aquest dissabte i diumenge cent comerços del municipi faran descomptes importants

El Govern incrementa en un 4,8% el pressupost destinat a la UIB per al 2021

El gruix d'aquest pressupost anirà destinat a les despeses corrents, i 14,6 milions seran per reduir els preus de les...