X

El fracàs d’Unides Podem facilita el canvi polític, juntament amb la desaparició de Ciutadans i El Pi

En només 4 anys, Unides Podem ha perdut més de la meitat dels vots i només aconsegueix un diputat de Menorca

29/05/2023

El fracàs d’Unides Podem facilita el canvi polític, juntament amb la desaparició de Ciutadans i El Pi

Irene Sala

La de Podem és la història d’un ascens meteòric i una caiguda estrepitosa en només una dècada. Així com avançava el vespre la preocupació anava en augment, ja que la realitat superava qualsevol pronòstic. Podem, que fa vuit anys obtení 10 diputats, ahir només aconseguí un dels sis representants que tenia la legislatura passada. La de la circumscripció per Menorca, de manera que la candidata a presidir el Govern, Antònia Jover, es quedava fora del Parlament. “No he estat capaç de donar suficient claredat a les propostes que hem fet”, ha reconegut Jover.

On també hi hagué cares llargues ahir va ser entre els representants d’El Pi, que després de 8 anys amb 3 diputats al Parlament, es queden sense representació. “A jo m’han dimitit del Parlament, per tant, el meu càrrec està a disposició del partit. He de passar absolutament a un segon pla, tot i que sempre col·laboraré perquè crec que les Illes Balears necessiten un partit centrista i de mallorquinitat”, ha dit el cap de llista dels regionalistes i fins ara portaveu parlamentari, Josep Melià.

Les enquestes vaticinaven la desfeta de Ciutadans i així ha estat. El partit ha perdut ells 5 diputats que tenia, i queda fora de la cambra. La també líder nacional dels taronges, Patricia Guasp, ha lamentat que “els resultats no són bons per a Ciutadans, però tampoc per a les Illes perquè el centre no aconsegueix representació”.

Totes aquestes formacions convocaran aviat les seves executives per analitzar com encarar el futur que s’obre a partir d’ara.

29/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Bernat Prats 29/05/2023

    En català “debacle” és “desfeta”. Preg que tengueu més cura per la llengua.