política

Armengol advoca per un “nou pacte generacional” per reformar la Constitució

El Palau de l'Almudaina a Palma ha rebut l'acte commemoratiu del 6 de desembre

Armengol+advoca+per+un+%22nou+pacte+generacional%22+per+reformar+la+Constituci%C3%B3

“L’immobilisme i la manca de determinació per reformar la nostra Carta Magna han agreujat altres problemes que amenacen la nostra convivència”, ha afirmat avui dijous la presidenta del Govern, Francina Armengol, en la commemoració del 40è aniversari de la Constitució al Palau de l’Almudaina.

Davant un auditori conformat per les principals autoritats de les Illes, la presidenta ha advocat per “un nou pacte generacional que incorpori al consens del 1978 al 75% dels ciutadans que no la van poder votar”. A més de sostenir la necessitat de reforma de la Carta Magna, Armengol ha posat l’accent en la necessitat del compliment de la qual porta vigent quatre dècades, particularment dels drets pels quals el desenvolupament garantirà “més progrés social”.

 

Rosario Sánchez lloa el govern de Pedro Sánchez i confia en una reforma de la Constitució

La delegada del govern espanyol a les Balears, Rosario Sánchez, ha assenyalat avui dijous a l’acte commemoratiu del 40è aniversari de la Constitució que la societat espanyola ha de “demostrar” que és “prou madura i moderna com per fer una revisió” de la Carta Magna.

Sánchez ha lloat els assoliments dels sis mesos del govern espanyol presidit per Pedro Sánchez, un executiu “que escolta” a les Balears, en “contrast” amb l’anterior del PP. Sánchez ha lloat els “avanços en la dignitat i els drets socials”, en la lluita contra l'”explotació laboral”, les millores del transport a les Illes, l’ampliació del Parc Nacional de Cabrera, entre altres millores afavorides per la “lleialtat institucional”.

La delegada, que ha combinat el castellà i el català en el seu discurs, ha al·ludit a la “generositat, diàleg, capacitat d’acord i renúncia a posicions partidistes” que van afavorir el consens al voltant de la Constitució i les ha contraposat amb l'”estratègia de crispació” i les “posicions de bloqueig” que caracteritzen, al seu judici, la situació política actual.

Per a la delegada del govern espanyol, “la cerca de nous consensos” per a la reforma de la Carta Magna també servirà de resposta a “temptacions reaccionàries”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Joan Mesquida encapçalarà la llista balear de Ciutadans al Congrés

Es presentarà en qualitat d'independent i el partit encara ho ha d'aprovar

Aina Calvo no té previst presentar-se a cap llista

Assegura que el Partit Socialista tendrà la darrera paraula