economia

La demanda elèctrica cau un 19% a les Illes durant el 2020

La generació amb carbó baixa un 90% i es superada per les energies renovables


No tot ha estat negatiu el 2020. La descarbonització a les illes per produir electricitat va assolir l’any passat una xifra insòlita. I és que la generació elèctrica amb carbó es va reduir al 6,3 per cent de la producció. És a dir, gairebé un 90 per cent manco que l’any 2019 seguint el camí de la transició energètica. De fet, per primera vegada en la història de les illes, la generació amb energies renovables ha superat el carbó.

La pandèmia sí que ha tengut un impacte important en la demanda per la paràlisi de l’activitat turística i econòmica. Va caure l’any passat un 19,2 per cent segons les dades de Red Eléctrica. Són 14 punts percentuals més que la mitjana espanyola. Per enguany es preveu una recuperació significativa.

L’enllaç de Mallorca amb la península cobreix un terç de la demanda balear i els enllaços Mallorca- Eivissa i Eivissa-Formentera el 80 per cent de la demanda de les Pitiüses.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Ja es pot demanar cita per fer la declaració de la renda a través de Renda Àgil

Es farà als setze punts habilitats a Alaró, Alcúdia, Algaida, Andratx, Capdepera, Ciutadella, Felanitx, Formentera, Pollença, Porreres, Santanyí, Santa Margalida,...

El GOB Menorca demana que s’acceleri la incorporació de tres nous inspectors de turisme per perseguir l’oferta il·legal

El Consell admet certs endarreriments, però assegura que s'hi incorporaran d'aquí a una o dues setmanes

És temps de cireres, però enguany n’hi haurà poques de mig temps

Una situació que es deu al mal temps del mes de març i "el cirerer necessita les abelles per una...

ASINEM: “Si no tenim instal·ladors, no hi ha transició energètica”

Davant la manca de professionals qualificats, ASINEM, l'Associació d'Instal·ladors Empresaris, demana al Govern col·laboració per atreure i formar nous treballadors...