economia

La demanda elèctrica de Balears augmenta un 27,4%

El cicle combinat, amb un 63,6% de l'energia produïda a Balears, va ser la primera font de generació elèctrica de l'arxipèlag al juny, seguida del carbó (10,8%)


La demanda d’energia elèctrica balear al juny s’estima en 459.718 MWh, un 27,4% superior a la registrada al juny de 2020, segons ha informat aquest divendres Xarxa Elèctrica.

D’altra banda, si es tenen en compte els efectes del calendari i les temperatures, la demanda ha augmentat un 24,6% respecte al juny de 2020. Comparada amb un període previ a la pandèmia (juny de 2019) i corregits els efectes de laboralitat i les temperatures, la demanda d’energia elèctrica balear descendeix un 15,8%.

En el primer semestre de 2021, la demanda balear s’estima en 2.461.278 MWh, un 8,3% més que en 2020. Tot i que una vegada corregida la influència del calendari i les temperatures, la demanda és un 6,8% superior a la registrada en el mateix període de l’any anterior.

El cicle combinat, amb un 63,6% de l’energia produïda a Balears, va ser la primera font de generació elèctrica de l’arxipèlag al juny, seguida del carbó (10,8%). Aquest mes, l’energia renovable i que no emet CO2 equivalent (gasos d’efecte d’hivernacle) generada a la comunitat representa un 7,9% del total.

A més, durant aquest mes, l’energia elèctrica procedent de l’enllaç submarí entre la Península i Mallorca va cobrir el 14,1% de la demanda elèctrica balear.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’auge del cohoteling: gaudir dels serveis d’un hotel sense allotjar-s’hi

Hotelbreak és una de les plataformes que ofereix aquest servei de 'diacacions', és a dir, les vacances de dia, que...

El sector de la nàutica recreativa no atura

Hi ha empreses que tenen les barques llogades cada dia

El calabruix malmet la vinya del Raiguer

En deu minuts, el calabruix va afectar els cultius de Santa Maria, Consell i Biniali. També ha afectat l'ametlla, just quan faltaven només 10 dies per recollir-la