X

La demanda turística per venir a les Balears ja és un 10 % superior a la de 2019

La Fundació Impulsa confirma "un altre estiu de rècord" per les Illes, tot i la desacceleració econòmica mundial i la inflació

12/05/2022

La demanda turística per venir a les Balears ja és un 10 %25 superior a la de 2019

El catedràtic d’economia aplicada de la UIB i director de la Fundació Impulsa, Antoni Riera, ha confirmat que tots els indicadors apunten a un “altre estiu de rècord” a les Illes pel que fa a l’afluència de turistes, per la informació que arriba de les reserves de les companyies aèries i la programació de vols als aeroports, sobretot als d’Eivissa i Mallorca.Parlam de creixements que superarien el 10% dels nivells d’abans de la COVID, de 2019″, ha explicat l’expert en una entrevista a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

Una previsió optimista de la temporada, emmarcat en un escenari de turbulències econòmiques mundials. “Són pertorbacions molt fortes, no només per la guerra a Ucraïna, sinó per la tensió del preu de productes molt bàsics, com l’energia. Els pròxims mesos avançarem molt de pressa cap a una fase de desacceleració que explicaria una pèrdua de dinamisme de l’economia balear, que podria haver perdut fins a 2 punts respecte de la previsió que teníem a començaments d’any”.

Riera ha reconegut que el mercat laboral ja es troba a nivells prepandèmics, però no els marcadors de riquesa, del PIB. “La creació d’ocupació va per davant de la capacitat de crear riquesa i això explica la dificultat de traslladar els beneficis de l’ocupació a les famílies, en un context d’inflació que erosiona el seu de poder adquisitiu”. “En un futur ens podríem veure perfectament en un escenari de taxes de creixement de l’1%, però amb una inflació que superi el 5 o 6%”, ha reconegut l’economista.

12/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris