societat

La depuradora de Can Picafort, més a prop de ser una realitat

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha aprovat la licitació de la redacció del projecte i també de l'avantprojecte de l'emissari submarí de Son Bauló

La+depuradora+de+Can+Picafort%2C+m%C3%A9s+a+prop+de+ser+una+realitat

El Govern central ja ha aprovat el plec per licitar la redacció del projecte de la nova estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) de Can Picafort, que disposa de la declaració d’impacte ambiental positiva.

Una vegada tractades, el Ministeri per a la Transició Ecològica preveu que les aigües residuals es dirigeixin fins a la badia d’Alcúdia a través d’un emissari submarí de 3,8 quilòmetres de longitud. També han aprovat la licitació de la redacció de l’avantprojecte d’aquesta infraestructura. Està previst que les aigües es condueixin pel marge dret del torrent de Son Bauló amb estacions de bombeig i desemboquin a 1,4 quilòmetres de la costa.

L’ajuntament s’oposa totalment a aquesta solució i, de fet, el batle Joan Monjo, ha dit que estan disposats a arribar a la Unió Europea per aturar el projecte. La majoria de veïnats tampoc no estan d’acord amb aquestes instal·lacions.

Segons el ministeri, aquestes instal·lacions són necessàries perquè la depuradora de Muro, on ara es tracten les aigües de Can Picafort, ha quedat petita per l’augment de població, sobretot durant l’estiu.

La redacció dels projectes costarà 446.000 euros i haurà d’estar enllestida en el termini d’un any. Està previst que les obres costaran 19 milions i mig d’euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Rafel M 15/05/2020

    El batle de Santa Margalida no és en Joan Monjo. És n’Àngel Martí Torres. En Monjo serà batle a partir del 15 de juny.

Cercador |


més contingut relacionat

El decret de protecció de territori afecta 200 hectàrees de Palma

El text impedeix la urbanització de Son Puigdorfila

L’OSIB reprèn els concerts aquest cap de setmana

Les mesures de seguretat obliguen a adaptar els concerts a formats reduïts de músics

Les escoletes municipals es preparen per a la reobertura a la fase 3

La realitat social de cada municipi fa que en alguns centres puguin faltar places i en d'altres no arribin a...

Els sindicats vaticinen un ‘tsunami judicial’ de casos en reprendre l’activitat.

Denunciaran el Ministeri de Justícia perquè, asseguren, el retorn a la feina es fa sense poder complir les mesures de...