X

La depuradora de Vila és l’única de les que hi ha a Balears que tracta les aigües residuals de manera deficient

L'any 2022 es depuraren 50,21 hectòmetres cúbics d'aigües residuals, més que 2019, abans de la pandèmia

25/05/2023

La depuradora de Vila és l’única de les que hi ha a Balears que tracta les aigües residuals de manera deficient

Margalida Riera

Les 79 depuradores de les illes tractaren 50,21 hectòmetres cúbics d’aigües residuals l’any 2022, una mica més que l’any 2019, en què se’n tractaren 49,12 hectòmetres. A Eivissa i Formentera és on més creix la necessitat de depuració, segons els responsables del servei, per l’augment de pressió humana.

Quant a la qualitat en el tractament, el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir destaca que millora, gràcies a la inversió dels darrers anys, totes les depuradores excepte una compleixen amb la qualitat que requereix la normativa, mentre que l’any 2019, n’hi havia 8 que tractaven l’aigua de manera insuficient.

La depuradora de Vila, amb un cabal de prop de 8 hectòmetres cúbics, és l’única de les Balears que incompleix la normativa. L’obra per a la nova depuradora, que executa el Govern central, està en marxa i a final d’enguany començarà a funcionar en proves.

El darrer informe de sanejament també mostra que 23 municipis incompleixen els mínims de qualitat de l’aigua residual a l’entrada de les depuradores, abans eren 25.
Prop d’un terç de l’aigua depurada és reutilitza, sobretot, per a usos agrícoles, la resta, s’aboca a la mar.

25/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris