SOCIETAT

La descarbonització i l’electrificació dels vehicles de recollida, els principals reptes de les empreses públiques de Medi Ambient

Les XXIX Jornades d'Anepma se celebren del 22 al 24 de novembre a Palma


A Palma s’ha pogut veure el nou camió de la Renault Trucks. És 100% elèctric i, de moment, només circula per la ciutat de Barcelona. No és el vehicle del futur. És ja un camió del present. “El que nosaltres hem decidit és anar renovant la flota el 2040 per arribar al 2050 amb zero emissions de CO2 a tota la flota”, afirma el president de la Renault Trucks, Bruno Blin.

La descarbonització i l’electrificació dels vehicles de recollida de fems és un dels reptes a assolir per les empreses públiques de Medi Ambient. Només a Palma, Emaya té 50 agranadores. La majoria funcionen amb energies fòssils, només dues són elèctriques i estan en proves. Una d’aquestes màquines completament elèctrica poden tenir un cost de 290.000 euros afirma el director comercial de l’empresa Ros-Roca, Gotxon Olmo.

El congrés 29 d’Anepma, l’associació estatal d’empreses públiques de Medi Ambient, se celebra aquestes dies a Palma amb la presència de 450 tècnics de 80 empreses que donen servei a 12 milions d’habitants a Espanya. A la trobada es poden veure també les darreres novetats en contenidors de fems com els que tenen sensors de temperatura i poden alertar d’un incendi al seu interior. Tenen un cost aproximat de 1.600 euros cada un i només a Palma hi ha 10.000 dipòsits de fems. Les jornades seguiran demà, en què les empreses de les ciutats com Getafe i Gijón explicaran la seva experiència sobre el sistema de pagament per la generació de residus.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |