X

La detenció de Ponsatí arriba al ple del Parlament Europeu

La presidenta de l'Eurocambra, Roberta Metsola, ha anunciat que la Comissió d'Afers Jurídics tractarà la immunitat de l'eurodiputada de JxCAT

29/03/2023

La detenció de Ponsatí arriba al ple del Parlament Europeu

Redacció

Eurodiputats espanyols s’han embrancat aquest dimecres al Parlament Europeu a propòsit de la detenció i la posterior posada en llibertat de l’exconsellera i representant de JxCAT Clara Ponsatí, dimarts a Barcelona.

La primera a prendre la paraula ha estat Ponsatí, que ha acusat la presidenta de l’Eurocambra, Roberta Metsola, que no posés en marxa el procés per defensar la seva immunitat parlamentària, tal com li va demanar ahir, després que l’aturessin els Mossos d’Esquadra a petició del Tribunal Suprem, que l’acusa de desobediència. “Vull cridar la vostra atenció sobre el fracàs de la presidenta Metsola per complir les obligacions de la presidència per confirmar la meva immunitat i protegir la independència d’aquesta cambra”, ha dit Ponsatí.

Metsola, tot i això, ha anunciat al principi de la sessió que ha traslladat la petició de Ponsatí a la comissió d’Afers Jurídics de l’Eurocambra, que ara haurà de decidir si inicia o no un procediment d’empara per protegir la immunitat de Ponsatí, un fet que per a Ponsatí és només “burocràcia”. “M’he de preguntar si aquesta falta de compliment de la defensa de les immunitats davant una detenció il·legal d’un membre del Parlament que no ha passat abans a la història d’aquest Parlament és una política de la presidència, o només és una actitud que vostè reserva per a nosaltres, els catalans?” ha dit l’eurodiputada de JxCAT. “Pressupòs que no ha sentit el meu anunci al principi de la sessió”, li ha respost la presidenta del Parlament.

Teatre secessionista

Després de Ponsatí ha intervingut l’eurodiputada del PP Dolors Montserrat, que ha assenyalat que “això és el Parlament Europeu i aquí la democràcia es defensa davant d’aquells que la trepitgen”. “Ja està bé de tant teatre secessionista, numeret electoral ahir a Barcelona, vendre’s com a víctimes, de manipular la veritat”, ha continuat Montserrat, que ha acusat el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez d’haver “cedit” davant els independentistes catalans, “per por de perdre el poder, rebaixant el Codi Penal espanyol”. També ha intervingut l’eurodiputat de Ciutadans, Jordi Cañas, que ha demanat que el Parlament Europeu “no s’utilitzés per fer un xou polític”.

Finalment, ha pres la paraula la representant d’ERC Diana Riba, que ha demanat a Metsola “que defensi la immunitat de l’eurodiputada Ponsatí i que exigeixi a la justícia espanyola que una vegada per totes acati la legalitat europea i abandoni el Brexit judicial en el qual s’ha instal·lat”.

29/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris