SOCIETAT

La Diòcesi de Menorca suspèn les processons, però proposa actes a l’interior dels temples

El bisbat anima a utilitzar la tecnologia per compartir la celebració, i augmentar el nombre d'actes litúrgics per evitar aglomeracions


Tristesa entre les confraries per la suspensió de les processons de Setmana Santa a Menorca. És el segon any que els passos no podran sortir al carrer.
El bisbat anima a utilitzar la tecnologia per compartir la celebració, i augmentar el nombre d’actes litúrgics per evitar aglomeracions.

La Diòcesi de Menorca ha estat la primera d’anunciar la suspensió de les processons, que no per això renuncia als actes a l’interior dels temples. Per aquest motiu, les confraries ja treballen en la manera de celebrar Setmana Santa dins les esglésies.

El bisbe, Francesc Conesa, ha donat una sèrie de recomanacions, com per exemple, la utilització de les xarxes socials per apropar els oficis litúrgics i les cerimònies a tots els creients o de repetir-ne algunes en cas que sigui necessari. A més, també anima els grups religiosos a dur a terme iniciatives de caràcter solidari.

Tot i que la diòcesi reconeix que trobarà a faltar les processons, com a màxima expressió de la seva fe al carrer, recorden que l’any passat Setmana Santa va coincidir amb el confinament i els consola que, almanco, enguany la podran celebrar de portes cap endins.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |