X

La dona d’un exalcohòlic: “Jo estava totalment anul·lada”

L'organització Al-Anon ajuda familiars i amics de persones alcohòliques

09/02/2022

La dona d’un exalcohòlic: “Jo estava totalment anul·lada”

Mercè Valero

El 5% de la població consumeix alcohol en nivells de risc. Suposa un dany important per al consumidor però també per la gent que l’envolta.

Es calcula que per cada alcohòlic hi ha 7 persones afectades per la seva addicció. L’associació Al-Anon ajuda familiars i amics de persones alcohòliques.

És el cas de Maria (nom fictici). Quan només tenia 17 anys va conèixer el que poc després es convertiria en el seu marit. “Jo sabia que bevia, però la situació es va anar agreujant. Vam tenir 5 fills i allò cada vegada anava pitjor. Ell desapareixia de casa 2 o 3 dies, no tornava. Era insuportable. El meu marit no era una persona que begués i fos calmada…”

Van estar més de 30 anys així, fins que, ara fa 16 anys, na Maria va acudir al seu metge de capçalera cercant ajuda. La va posar en contacte amb Alcohòlics Anònims i, des d’aleshores, el seu home s’ha rehabilitat.

Però en aquell moment ella es va adonar que també necessitava ajuda: “Jo no tenia ni autoestima, ni valors, ni criteri propi… res. Estava totalment anul·lada“. I va ser quan va conèixer els grups d’ajuda Al-Anon, una organització fundada els anys 50 als Estats Units.

Són grups anònims però no secrets, insisteixen. I estan oberts a tots els familiars i amics d’alcohòlics que ho necessitin. Es donen un suport i una ajuda inestimables per continuar endavant.

Hi ha grups d’Al-Anon per tot el món. A Balears se’n troben tres: un a Palma, un a Manacor i un altre a Eivissa.

09/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris