economia

La dona s’obre camí a les empreses turístiques balears

Quatre dels set grups turístics aposten per les dones com a altes executives, però al sector els homes copen el 97% dels CEO

La+dona+s%27obre+cam%C3%AD+a+les+empreses+tur%C3%ADstiques+balears

Les dones ocupen càrrecs d’alta direcció a quatre dels set grans grups turístics que hi ha a les Balears: Piñero, RIU, Iberostar i Globalia tenen directores executives o CEO al més alt nivell de la companyia. La proporció supera d’enfora la ràtio del sector, però encara queda camí per recórrer en una indústria on el 60 per cent dels treballadors són dones.

A nivell espanyol, les empreses turístiques només tenen un 3 per cent de directores executives, segons les dades presentades al primer Congrés de Turisme i Dona. Empresàries i directives del sector han posat de relleu que cal lluitar per tenir una proporció femenina més gran, en benefici de les pròpies empreses, agumentant la visibilitat de les directives i sense victimismes.

Entre les participants al fòrum, Isabel Piñero, vicepresidenta de l’única gran empresa del sector on tots els màxims càrrecs executius estan ocupats per dones: la nissaga de les Piñero.

Les dones ja comanden o es preparen per dur les regnes d’altres grans empreses familiars del sector: Carme Riu dirigeix l’empresa amb el seu germà Lluís, mentre que María José Hidalgo ho fa a Air Europa. Sabina Fluxà és la successora designada per son pare a Iberostar. I a Melià Hotels, asseguren que el 50 per cent dels càrrecs que es preparen per dirigir el grup són dones, tot i que els màxims càrrecs executius estan copats per homes. El mateix passa a Barceló Hotels i al grup Palladium, on el lideratge masculí és absolut al més alt nivell.

Les participants al fòrum han coincidit en què les noves generacions, tant per la seva preparació com per la seva mentalitat, aconseguiran que la direcció femenina s’estengui fins nivells mai vistos abans al sector turístic.

 

Disculpau, els comentaris es troben tancats

darrers sumaris

-->

més contingut relacionat

L’empresari menorquí Luis Pablo Casals repeteix presidència al capdavant d’ASHOME

Amb la nova junta, s'intenten integrar totes les tipologies d'allotjament, també el lloguer turístic

Pimeco reclama a la Policia Local el control del ‘top manta’ i les pintades vandàliques

Aquest dijous horabaixa s'han reunit a la seu de la patronal del petit i mitjà comerç

L’AIREF alerta sobre el dèficit de les Balears

L'organisme de control fiscal considera improbable que la comunitat compleixi l'objectiu del 0,1%

L’empresa FCC i els treballadors de Menorca, sense acord encara per evitar la vaga de neteja

Les parts s'han reunit aquest dijous i s'han citat la setmana vinent al Tribunal d'Arbitratge i Mediació