X

La dramàtica situació de guàrdies civils a Eivissa pel preu de l’habitatge: “Hi ha companys que no aguanten la situació a nivell personal i anímic”

Asseguren que altres professionals se'n poden anar de l'illa, però que ells hi han de quedar forçosament un temps mínim abans de poder demanar trasllat a la Península

22/06/2023

La dramàtica situació de guàrdies civils a Eivissa pel preu de l’habitatge: “Hi ha companys que no aguanten la situació a nivell personal i anímic”

Els elevats preus del lloguer a Eivissa fan que sigui una destinació poc atractiva per als funcionaris. Hem parlat amb dos guàrdies civils que hi fan feina. Un d’ells comparteix pis i l’altre encara no n’ha trobat. Asseguren que altres professionals se’n poden anar de l’illa, però que ells hi han de quedar forçosament un temps mínim abans de poder demanar trasllat a la Península.

Adrián, nom fictici, és guàrdia civil i durant els primers mesos a Eivissa va dormir a un matalàs a la sala d’estar d’uns amics. Encara no ha trobat pis. “Alguns companys viuen en caravanes”, assegura. Fernando comparteix pis i ha aconseguit un lloguer raonable pels preus de l’illa: paga 600 euros més despeses per una habitació. Encara recorda quan va saber que havia de traslladar-se a Eivissa. “Si no arrib a estar tombat em desmai”, explica.

Denuncien que els guàrdies civils que viuen a Eivissa tot l’any ho tenen molt més difícil que els reforços d’estiu, a qui paguen més i els proporcionen allotjament. “És un greuge comparatiu”, diu Fernando. Asseguren que molts companys, sobretot els que tenen càrregues familiars, no aguanten la pressió i pateixen estrès i ansietat.

Denuncien que a les Canàries o Ceuta i Melilla es cobra com a mínim el quàdruple de plus per residència i que la majoria de companys només aguanten el temps mínim a Eivissa i que, quan poden, tornen a la Península.

22/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT