X

La dreta guanya a l’Ajuntament de Palma

Els populars han aconseguit 11 escons i juntament amb els 6 que ha obtingut Vox tenen la majoria absoluta necessària per poder governar

29/05/2023

La dreta guanya a l’Ajuntament de Palma

Redacció


Consulta aquí els resultats electorals: eleccions.ib3.org

Als ajuntaments de Mallorca, el Partit Popular és la força més votada a municipis com Palma, Andratx, Llucmajor, Marratxí, Felanitx, Campos o Santanyí entre d’altres. A Manacor aconsegueix ser la segona força més votada. I Vox aconsegueix representació en part dels ajuntaments on presentava candidatura.

A Palma els populars han aconseguit 11 escons i juntament amb els 6 que ha obtingut Vox tenen la majoria absoluta necessària per poder governar. Això fa que Jaime Martínez, el candidat popular pugui ser investit batle de la ciutat. Assegura que a partir de dia 17 de juny començarà el canvi a Ciutat. El líder de Vox a Palma, Fulgencio Coll, assegura que a partir d’ara es gestionarà sense sectarisme al consistori per aconseguir que Palma recuperi la situació que mereix.

El PSOE perd un regidor i es queda amb vuit escons a Palma. De fet, l’actual batle de ciutat, José Hila, destaca que els socialistes han obtingut més vots que en les darreres eleccions, tot i que lamenta que no tenen possibilitats de governar. Sigui com sigui, continuaran a l’oposició per garantir la continuitat dels drets aconseguits. El gran perdedor dels comicis a Ciutat és Ciutadans, que perd els 4 regidors que tenia fins ara i desapareix del consistori. Podem perd dos regidors i es queda amb un sol representant i Més passa de quatre a tres regidors. La fins ara regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol assegura que farà una oposició valenta.

29/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris