L’EMA aprova l’ús de la vacuna de Pfizer en adolescents de 12 a 15 anys

La decisió d'usar-la dependrà de cada país de la Unió Europea


L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha atorgat l’autorització condicional de comercialització a la vacuna de Pfizer i BioNTech contra la COVID-19 per a adolescents de 12 a 15 anys. Fins ara estava autoritzada a partir de més de 16 anys.

En una conferència de premsa, el cap d’Estratègia de Vacunes i Amenaces Biològiques per a la Salut, Marco Cavaleri, ha valorat les dades que avalen la seva aprovació. “Ja ho era per a joves a partir dels 16 anys, i ara tenim dades que mostren que la vacuna és segura també en les edats de 12 a 15 anys, i això és el que permet a la comunitat científica concloure avui aquesta decisió”. No obstant això, segons ha explicat, la decisió d’usar-la dependrà de cadascun dels països de la Unió Europea sí que usar-la en aquesta població. “Els Estats membres hauran de decidir si utilitzar-la i quan utilitzar-la”, ha explicat.

La vacuna seguirà les mateixes pautes d’administració que per als adults: es requeriran dues dosis, i s’hauran d’administrar amb un interval d’almenys tres setmanes. La decisió s’ha determinat sobre la base d’un assaig on s’han observat resultats similars o fins i tot millors del que estan veient en els adults joves.

“Les dades realment mostren que la vacuna és altament protectora en aquesta població per a prevenir la malaltia des d’una perspectiva de seguretat. Va ser ben tolerada, i l’efecte desitjat en aquest grup d’edat va ser molt similar al que veiem en els adults joves”, ha explicat. Tot i això, ha recordat que la EMA monitora contínuament la seguretat i efectivitat d’aquesta vacuna tant en nens com en adults.

Pel fet que s’espera que sigui necessària una major producció d’aquest sèrum, Cavaleri ha assenyalat que la EMA treballa per a autoritzar l’ampliació de la capacitat de fabricació, i també -sempre que sigui possible- augmentar la flexibilitat en les condicions d’emmagatzematge de la vacuna.

També han informat que el comitè de seguretat PRAC de la EMA està avaluant actualment casos molt rars de miocarditis (inflamació del múscul cardíac) i pericarditis (inflamació de la membrana al voltant del cor) que van ocórrer després de la vacunació amb Comirnaty, principalment en persones menors de 30 anys. Actualment no hi ha indicis que aquests casos es deguin a la vacuna i la EMA està monitorant de prop aquest problema.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El dissenyador japonès Kenzo Takada mor als 81 anys a París a causa del coronavirus

El reconegut creador va fundar el 1970 la marca de roba interncional Kenzo, destinada a perfums, roba i productes de...

La comissària d’art Maria de Corral lloa la qualitat de les galeries d’art contemporani de Menorca

Creu que suposen un gran atractiu per captar un tipus de turistes molt diferent als que rebia fins ara l'illa

La segona jornada de vaga del servei de recollida de fems a Menorca omple de brutícia els carrers de Maó

Els piquets han impedit que els operaris sortissin a fer feina i, com ja va passar divendres, tan sols s'ha...