economia

La factura de la Covid al turisme internacional: un 43% menys de viatgers i un 40% menys d’ingressos

Si es comparen les xifres amb març de 2019, abans de la crisi, la caiguda tant en l'arribada de viatgers com en la despesa turística és del 82%


Balears va rebre durant el març un total de 65.661 visitants internacionals, un 43,3% menys que el març del 2020, quan va començar l’estat d’alarma pel COVID-19, mentre que la despesa es va situar en 63 milions, un 40,2% menys.

Així ho recullen les dades publicades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Si es comparen les xifres amb març de 2019, abans de la crisi del COVID-19, la caiguda tant en l’arribada de viatgers com en la despesa turística és del 82%.

El mercat principal de turistes per a Balears al març de 2021 va ser Alemanya, amb 45.134 dels més de 65.000 viatgers. En el que va d’any, Balears ha rebut 93.976 viatgers internacionals, un 76,8% menys.

La despesa mitjana per turista durant març va ser de 955 euros, un 5,5% superior al d’un any abans, encara que la despesa mig diària baixa un 30,1%, fins a 111 euros. Això es deu al fet que els viatges es van allargar un 51%, fins a una durada mitjana de 8,6 dies.

En tot el primer trimestre, els turistes estrangers van deixar a Balears una despesa de 92 milions d’euros, el 7,2% del total nacional -la xifra més baixa de les CCAA turístiques- i un 76,3% menys que en el mateix període de 2020.

No obstant això, és la segona Comunitat amb més pernoctacions (563.824) per darrere de Canàries. La xifra de pernoctacions a Balears representa un 14% del total nacional i un 13,8% menys que un any abans. Per etapes -cadascuna de les parades amb pernoctació d’un viatge- Balears suma 66.877, un 48% menys.

ARRIBADA DE TURISTES A ESPAÑA

España va rebre al març la visita de 490.088 turistes internacionals, la qual cosa suposa un 75,5% menys que en el mateix mes de 2020, la seva menor caiguda des d’el mes de juliol passat.

Amb la reculada de març, afectat per l’impacte del *Covid en el sector turístic i per les restriccions, s’encadenen ja 13 mesos consecutius de descensos en el nombre de turistes internacionals que visiten Espanya.

L’INE ha informat a més de que la despesa realitzada pels turistes estrangers va aconseguir al març els 513 milions d’euros, xifra un 76,4% inferior a la del mateix mes de 2020. Es tracta del menor descens interanual de la despesa des de març de l’any passat, quan va baixar un 64%.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

El Consell de Menorca cerca propietaris d’habitatges buits per a sumar-los al seu programa de lloguer ètic

El termini per adherir-s'hi i demanar els ajuts que promou l'administració insular acaba el dos de novembre

Cala Millor acull durant tot el mes d’octubre una mostra d’art contemporani que també es pot veure a hotels

Una aposta per acostar l'art a Cala Millor, però també per a enfortir el final de temporada.

La Triatló Challenge omple els carrers de Peguera de turistes

Si els hotels han pogut allargar una temporada amb alts i baixos, la restauració ha perllongat un estiu i tardor que ha anat prou bé. Les tendes també coneixen la...

El parc fotovoltaic de Lloseta entrarà en servei pel desembre

Proveirà d'energia la futura planta d'hidrogen que s'ubicarà devora la planta de Cemex