X

La falta de xòfers per a autobusos dispara el nombre de matriculats a les autoescoles de Menorca

El sector del transport de passatgers avisa que falta relleu generacional per a aquesta professió

20/05/2023

La falta de xòfers per a autobusos dispara el nombre de matriculats a les autoescoles de Menorca

Carles Marquès Casasnovas

Davant la crida de falta de xòfers per a autobusos, les autoescoles de Menorca han notat un augment del nombre de matriculats. Així i tot, el sector del transport de passatgers avisa que falta relleu generacional per a aquesta professió, sobretot davant l’augment de serveis.

La gratuïtat del transport públic i l’augment de serveis turístics i excursions, també augmenta la demanda de conductors. A l’Autoescola Es Castell de Menorca el nombre d’alumnes matriculats el 2023 creix un 10% respecte a l’any 2019. Toni Sans, director de l’Autoescola Es Castell, admet que “hi ha bastant demanda per part de les empreses de conductors professionals. Uns anys enrere es limitaven a trasllats de l’aeroport a l’hotel i viceversa, ara ja es fan més excursions, més serveis privats, hi ha un increment de busos petits”.

Davant la falta de conductors, el Consell de Menorca va posar en marxa ajudes per treure’s el carnet, però aquesta autoescola pensa que s’haurien d’enfocar diferent.

El sector de transport de passatgers continua demanant xòfers. En algunes empreses de Menorca la plantilla necessitarà relleu generacional.

Els mesos vinents, davant la concentració de serveis, les empreses han de canviar el dia d’algunes excursions escolars. També ha quedat desert el concurs pel Jaleo Bus de les festes. S’haurà d’obrir una nova licitació amb unes altres condicions.

20/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris