societat

La falta d’habitatge assequible a Santanyí perjudica els joves i treballadors de l’hostaleria

En aquests moments es paguen més de 400 euros per apartaments de menys de 30 metres quadrats

La+falta+d%27habitatge+assequible+a+Santany%C3%AD+perjudica+els+joves+i+treballadors+de+l%27hostaleria

L’increment del preu de l’habitatge a Santanyí, i molt especialment a les zones turístiques com ara Cala d’Or, perjudica als joves i als treballadors de l’hostaleria que hi van a fer la temporada. Al municipi s’hi donen dues realitats ben oposades. Mentre d’una banda s’inverteixen grans sumes de doblers per construir habitatges de luxe a fora vila, els treballadors de l’hostaleria i els joves tenen dificultats per trobar un lloc on anar a viure.

El sector hoteler és un dels que pateix més la falta d’habitatge per als seus treballadors. Hi ha hotels que, després d’anys de no fer-ho, han hagut de destinar dos apartaments turístics per allotjar els seus empleats.  Els preus dels habitatges s’han disparat en els darrers anys i en aquests moments es paguen més de 400 euros per apartaments de menys de 30 metres quadrats, molts dels quals -diuen els afectats- no estan en les millors condicions. El problema és, però, que hi ha molt poca oferta i molts treballadors que venen a fer la temporada es veuen obligats a tenir un habitatge llogat durant tot l’any si no volen quedar sense saber on anar a viure la temporada següent.

L’Ajuntament és conscient d’aquesta problemàtica de falta d’habitatge que afecta els joves i treballadors de l’hosteleria. Per això, demana ajut al govern per trobar-hi una solució.  En aquest sentit, des de fa anys, l’Institut Balear de l’Habitatge té comprat un solar del nucli urbà de Santanyí per dur-hi  a terme una promoció d’habitatge protegit i l’Ajuntament està disposat a col.laborar en la recerca de solars a Cala d’Or per fer-hi pisos destinats, sobretot, als treballadors de l’hostaleria.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Les cases balears a l’exterior es tornen a reunir a Mallorca

Tot i que la llei marca que s'han de reunir anualment, no ho feien des de 2017 a l'Argentina

Les Festes Autogestionades de Sant Sebastià omplen de diversió la plaça Raimundo Clar

Deu entitats i col.lectius celebren diversos actes lúdics amb un caràcter social i ecologista

Vilafranca decreta tres dies de dol pel nin mort en l’incendi

El Servei d'Emergències 112 ha activat el dispositiu de psicòlegs per atendre els familiars del menor

L’ajuntament d’Andratx persegueix també les il·legalitats en sòl rústic

És el municipi número 28 dels 53 de l'illa que s'ha unit a l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca