economia

“La falta d’habitatge condiciona la temporada turística de les Illes Balears”

UGT i CCOO reclamen més habitatge social de cara a la temporada, on ja s'hi han sumat el 80% dels fixos discontinus

Imatge d'arxiu d'un hotel.


UGT i Comissions Obreres denuncien a IB3 Ràdio que “la falta d’habitatge condiciona la temporada turística de les Illes Balears”. Per això, reclamen més habitatge social.

Altrament, entre el 80 i el 90% dels treballadors fixos discontinus de les Illes Balears per aquesta temporada ja s’han incorporat als seus llocs de feina, sobretot als hotels i comerços.


 L’ocupació hotelera arriba al 82% aquesta Setmana Santa

Segons els principals sindicats, UGT i Comissions Obreres, la meitat d’ells ho han fet, precisament, aquests dies de Setmana Santa. Unes vacances de Pasqua que coincideixen amb l’obertura de la majoria d’hotels i que suposen l’inici de la temporada turística. Una temporada que els sindicats preveuen amb una contractació de personal semblant a la de l’any passat.

Tot i que Setmana Santa ha caigut enguany més tard, el mes de gener i febrer el nombre de contractacions dels fixos discontinus ja va augmentar (un 1,8% respecte a l’any passat) i s’espera que els mesos d’estiu es tornin a assolir les xifres del 2018, quan es va batre el rècord històric amb més de 89.200 fixos discontinus afiliats a la Seguretat Social el juliol, explica a IB3 Ràdio Silvia Montejano, secretaria general de Comissions Obreres.

Tot i l’increment de les contractacions dels fixos discontinus, els sindicats reclamen que augmentin encara més per minvar els contractes temporals i donar, així, major estabilitat laboral als treballadors. Antonio Copete, secretari general de la UGT, assegura que a les plantilles dels hotels hi manca personal qualificat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

‘Mansion Games’ premi PalmaActiva a millor projecte empresarial

Trenta projectes han superat la fase de formació i han optat als premis finals en la seva XVII edició

Els restauradors del port de Ciutadella encara negocien amb l’Ajuntament els metres i els horaris de terrassa

Les feines de restauració de l'antiga murada, que costen 47.000 euros, ja han començat

Més del 56% de l’oferta a Menorca d’allotjament d’Airbnb és il·legal

El Consell de Menorca no ha sancionat Airbnb ni d’altres portals per anunciar lloguers de manera il·legal