MALLORCA

La família del compositor Antoni Torrandell dona el seu piano a l’Ajuntament d’Inca

Quedarà exposat a l'escola de música que du el seu nom


 La ciutat d’Inca ha rebut la donació d’un piano que va pertànyer al compositor inquer Antoni Torrandell i Jaume.
“Hem d’agrair la disponibilitat de la família Torrandell per apropar el llegat del genial músic a la ciutat que el va veure néixer, i la col·laboració perquè a Inca continuï viu a la memòria la importància de mestre Torrandell”, ha explicat Virgilio Moreno, batle d’inca. L’instrument quedarà instal·lat a exposició pública al vestíbul de l’edifici, amb motiu d’homenatge i reconeixement a la figura del músic Inquer. Un dels músics més importants del segle XX, que ha estat cedit per la família.

Durant l’acte, l’historiador inquer, Miquel Pieras, ha recordat la figura d’Antoni Torrandell, la seva obra i els motius de per què se’l considera un dels grans creadors musicals de la primera meitat del segle XX. “Consideram que el tribut a Antoni Torrandell ha de ser continu, per això, propiciam que els alumnes del Conservatori i de l’EMMAT coneguin i estimin el llegat del genial músic inquer”
Cal assenyalar que Mestre Antoni Torrandell, que va néixer a Inca el 17 de juliol de 1881 i va morir a Palma el 15 de gener de 1963, fou un compositor musical inquers que es va formar a París, dins de la Schola Cantorum de César Franck i Charles Tournemire. És un dels grans creadors musicals de la primera meitat del segle XX. Té un extens catàleg que inclou obres magistrals com el Rèquiem, la Missa Pro-Pastura, el Concerto per a piano i orquestra, la Symphonie n° 1 per a violí i orquestra, les cançons Où va le nuage, S’il revenait i La solitude per a soprano i orquestra.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |