món

La família reial britànica acomiada el príncep Felip en una cerimònia íntima

Gran part de l'atenció estava posada en el príncep Enric

La+fam%C3%ADlia+reial+brit%C3%A0nica+acomiada+el+pr%C3%ADncep+Felip+en+una+cerim%C3%B2nia+%C3%ADntima

Funeral d’estat pel duc d’Edimburg. La família reial britànica s’ha acomiadat del príncep Felip en una cerimònia íntima que ell mateix havia dissenyat. Gran part de l’atenció estava posada en el príncep Enric. És la primera vegada que es retroba amb els Windsor després que s’hagi instal·lat als Estats Units.

El funeral del duc d’Edimburg ha començat amb un minut de silenci a tot el Regne Unit. El seguici fúnebre, encapçalat per la reina d’Anglaterra dins un cotxe, ha sortit des del castell de Windsor fins a la capella de Sant Jordi, on s’ha oficiat la cerimònia. El cos del príncep Felip ha estat traslladat en un tot terreny que havia dissenyat ell mateix. Rere el vehicle, la comitiva a peu ha acompanyat el fèretre liderada pel príncep Carles i la resta de germans. En la tercera línia estaven els nets Guillem i Enric, separats per un cosí.

Dins la capella, només 30 persones han assistit al funeral. El taüt estava cobert per l’estendard personal del duc d’Edimburg, la seva espasa i gorra de la Marina i una corona de flors. Una cerimònia íntima i solemne que ell mateix havia ideat. A la sortida de l’ofici s’ha produït un dels moments més esperats: la trobada entre els germans Guillem i Enric que han parlat de forma cordial. És la primera ocasió que el príncep Enric es retroba amb la seva família després que abandonés les funcions com a membre de la reialesa per instal·lar-se als Estats Units.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Helena Maleno: “He estat castigada per defensar drets”

L'activista denuncia que la persegueixen i l'ataquen per defensar la integritat física dels migrants

Xile digereix els resultats de les eleccions constituents

L'oposició de centreesquerra i ciutadans independents controlaran la convenció que ha de redactar la nova Constitució

Dos morts i desenes de ferits a causa d’un esfondrament en una sinagoga a Cisjordània

Els fets van tenir lloc a una colònia israeliana a la Cisjordània ocupada

Ja han mort més de 200 palestins i una desena d’israelians en els enfrontaments a Gaza

La reunió d'ahir diumenge de l'ONU no va ser fructífera i els Estats Units varen refusar qualsevol declaració conjunta que...