X

La FAPA promou una iniciativa per millorar els menjadors escolars

Reclamen que els menús incorporin més productes ecològics i de proximitat

17/05/2023

La FAPA promou una iniciativa per millorar els menjadors escolars

Redacció

Promoure una millora dels menjadors escolars i que els menús incorporin més productes ecològics i locals és l’objectiu d’una iniciativa de la Federació de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca. També hi participen entitats com l’Associació de Productors Ecològics de Mallorca (APAEMA) o Justícia Alimentària. Afirmen que menjar millor no té per què fer apujar el preu dels menús.

Amb un cost de 7 euros de mitjana, el preu dels menús escolars a les Balears és un dels més cars de l’Estat espanyol. L’estudi que s’ha presentat aquest dimecres considera que és un cost alt i que no incorporen prou productes d’agricultura ecològica ni de proximitat. Un aspecte que consideren que s’ha de millorar.

La majoria de menjadors escolars de les Balears els gestionen empreses especialitzades a través d’una concessió administrativa que els obliga a complir el Decret de Dieta Mediterrània. En el cas de Mallorca, 4 empreses proveeixen el 70% de les escoles; en el cas d’Eivissa, només hi ha una empresa, mentre que a Menorca en són 5. Els productors assumeixen que abastir amb més productes ecològics els menjadors escolars suposa per a ells un repte important.

Segons l’estudi presentat, actualment a les Balears 13.000 alumnes mengen cada dia en un menjador escolar. D’aquests, un 87% reben qualque tipus d’ajut per part de l’administració per poder-ho fer.

17/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris