societat

Cartes ‘anticontagis’ als mantells o en codi QR per als mòbils, als restaurants de Menorca

El sector demana flexibilitat a l'hora d'ocupar les terrasses i que les mampares no siguin obligatòries

Cartes+%26%238216%3Banticontagis%27+als+mantells+o+en+codi+QR+per+als+m%C3%B2bils%2C+als+restaurants+de+Menorca

L’Institut de Qualitat Turística (IQT) ja ha fixat en un esborrany les mesures que hauran de respectar els bars i restaurants en la seva progressiva tornada a la normalitat. Per exemple, les terrasses podran funcionar a la meitat de capacitat, i s’haurà de controlar l’accés dels clients per garantir que taules i cadires es desinfecten després de fer-se servir. Els cambrers hauran de mantenir la distància i higiene, i fer servir mesures de protecció com mascaretes. A les taules, no podrà haver-hi setrilleres ni tampoc torcaboques, i s’evitarà que s’hagin de compartir les cartes de menjar. I als banys, s’hauran d’extremar les mesures de neteja. Com a mínim, s’hauran de fer nets 6 vegades al dia.

Aquest divendres matí hem comprovat el compliment d’aquestes mesures a Ciutadella.

Anar a un bar o a un restaurant ja no serà com abans de la pandèmia. Els cambrers hauran d’anar ben protegits, ja sigui amb mascareta, amb pantalla protectora o amb guants. Els productes d’autoservei, com les vinagreres o els salers, també s’hauran d’eliminar i substituir per mono dosis d’un sol ús, així com qualsevol element de decoratiu. Es fomentarà el pagament amb mitjans electrònics per evitar el contacte amb ela clients.

A més, ja no existiran les cartes tal i com les coneixem. Alguns restaurants han decidit substituir-les per mantells d’un sòl ús amb la carta impresa. D’altres han optat per un sistema més modern per fer cartes digitalitzades QR, de manera que els clients puguin descarregar-se la carta amb el mòbil.

Després de la fase “0”, en la quals els restaurants poden servir plats cuinats a domicili, dilluns que ve, els locals d’hostaleria i restauració entren en una nova fase. Tot i que el Govern espanyol ha ampliat del 30% al 50% l’ocupació màxima de les terrasses, els dubtes al sector no deixen de créixer.

L’Associació de Bars, Cafeteries i Restaurants de Pime, pronostica que la majoria de negocis de restauració no obrirà durant la fase 1 perquè no els surt a compte. El sector demana a les administracions que siguin flexibles a l’hora de permetre l’ocupació de les terrasses i que la instal·lació de mampares no sigui obligatòria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El foc calcina tres cases de s’Albufera i n’afecta dues més

L'incendi té dos fronts, un que avança cap a la depuradora de Muro i un altre cap al parc natural

Reobre el port de Ciutadella i Menorca deixa d’estar incomunicada per mar

Durant la nit han cremat sis contenidors de forma intencionada a Ciutadella

L’incendi forestal de Muro, als voltants de s’Albufera, ja ha cremat 280 hectàrees

El primer dels focs va ser declarat a les 18:00, al qual se'n va sumar un segon focus a 3...

Les sales de cinema de Menorca no tenen previst obrir tot i la flexibilització en les mesures

El Govern ha anunciat que ja es permet menjar i beure als cines, tot i que la capacitat màxima permesa...