societat

Cartes ‘anticontagis’ als mantells o en codi QR per als mòbils, als restaurants de Menorca

El sector demana flexibilitat a l'hora d'ocupar les terrasses i que les mampares no siguin obligatòries

Cartes+%26%238216%3Banticontagis%27+als+mantells+o+en+codi+QR+per+als+m%C3%B2bils%2C+als+restaurants+de+Menorca

L’Institut de Qualitat Turística (IQT) ja ha fixat en un esborrany les mesures que hauran de respectar els bars i restaurants en la seva progressiva tornada a la normalitat. Per exemple, les terrasses podran funcionar a la meitat de capacitat, i s’haurà de controlar l’accés dels clients per garantir que taules i cadires es desinfecten després de fer-se servir. Els cambrers hauran de mantenir la distància i higiene, i fer servir mesures de protecció com mascaretes. A les taules, no podrà haver-hi setrilleres ni tampoc torcaboques, i s’evitarà que s’hagin de compartir les cartes de menjar. I als banys, s’hauran d’extremar les mesures de neteja. Com a mínim, s’hauran de fer nets 6 vegades al dia.

Aquest divendres matí hem comprovat el compliment d’aquestes mesures a Ciutadella.

Anar a un bar o a un restaurant ja no serà com abans de la pandèmia. Els cambrers hauran d’anar ben protegits, ja sigui amb mascareta, amb pantalla protectora o amb guants. Els productes d’autoservei, com les vinagreres o els salers, també s’hauran d’eliminar i substituir per mono dosis d’un sol ús, així com qualsevol element de decoratiu. Es fomentarà el pagament amb mitjans electrònics per evitar el contacte amb ela clients.

A més, ja no existiran les cartes tal i com les coneixem. Alguns restaurants han decidit substituir-les per mantells d’un sòl ús amb la carta impresa. D’altres han optat per un sistema més modern per fer cartes digitalitzades QR, de manera que els clients puguin descarregar-se la carta amb el mòbil.

Després de la fase “0”, en la quals els restaurants poden servir plats cuinats a domicili, dilluns que ve, els locals d’hostaleria i restauració entren en una nova fase. Tot i que el Govern espanyol ha ampliat del 30% al 50% l’ocupació màxima de les terrasses, els dubtes al sector no deixen de créixer.

L’Associació de Bars, Cafeteries i Restaurants de Pime, pronostica que la majoria de negocis de restauració no obrirà durant la fase 1 perquè no els surt a compte. El sector demana a les administracions que siguin flexibles a l’hora de permetre l’ocupació de les terrasses i que la instal·lació de mampares no sigui obligatòria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El batle de Palma es reunirà telemàticament amb el Rei perquè un contacte seu ha donat positiu

José Hila es troba aïllat de manera preventiva i està pendent del resultat de la prova PCR

Confessen l’autoria de l’incendi que ha calat foc a tres barques al port de Fornells

Els pares dels joves responsables s'haurien personat davant la Guàrdia Civil per explicar els fets

Les festes de Sant Llorenç de Selva, amb completes però sense teatre a causa de la Covid-19

Dos actors de la companyia Xamo Xamo han hagut ser aïllats per haver estat en contacte amb un cas positiu

Almanco 6.000 treballadors han estat de baixa per Covid-19

La majoria són contactes estrets que han rebut la baixa de la mútua abans de fer-se les proves per prevenir contagis en l’entorn laboral