societat

Cartes ‘anticontagis’ als mantells o en codi QR per als mòbils, als restaurants de Menorca

El sector demana flexibilitat a l'hora d'ocupar les terrasses i que les mampares no siguin obligatòries

Cartes+%26%238216%3Banticontagis%27+als+mantells+o+en+codi+QR+per+als+m%C3%B2bils%2C+als+restaurants+de+Menorca

L’Institut de Qualitat Turística (IQT) ja ha fixat en un esborrany les mesures que hauran de respectar els bars i restaurants en la seva progressiva tornada a la normalitat. Per exemple, les terrasses podran funcionar a la meitat de capacitat, i s’haurà de controlar l’accés dels clients per garantir que taules i cadires es desinfecten després de fer-se servir. Els cambrers hauran de mantenir la distància i higiene, i fer servir mesures de protecció com mascaretes. A les taules, no podrà haver-hi setrilleres ni tampoc torcaboques, i s’evitarà que s’hagin de compartir les cartes de menjar. I als banys, s’hauran d’extremar les mesures de neteja. Com a mínim, s’hauran de fer nets 6 vegades al dia.

Aquest divendres matí hem comprovat el compliment d’aquestes mesures a Ciutadella.

Anar a un bar o a un restaurant ja no serà com abans de la pandèmia. Els cambrers hauran d’anar ben protegits, ja sigui amb mascareta, amb pantalla protectora o amb guants. Els productes d’autoservei, com les vinagreres o els salers, també s’hauran d’eliminar i substituir per mono dosis d’un sol ús, així com qualsevol element de decoratiu. Es fomentarà el pagament amb mitjans electrònics per evitar el contacte amb ela clients.

A més, ja no existiran les cartes tal i com les coneixem. Alguns restaurants han decidit substituir-les per mantells d’un sòl ús amb la carta impresa. D’altres han optat per un sistema més modern per fer cartes digitalitzades QR, de manera que els clients puguin descarregar-se la carta amb el mòbil.

Després de la fase “0”, en la quals els restaurants poden servir plats cuinats a domicili, dilluns que ve, els locals d’hostaleria i restauració entren en una nova fase. Tot i que el Govern espanyol ha ampliat del 30% al 50% l’ocupació màxima de les terrasses, els dubtes al sector no deixen de créixer.

L’Associació de Bars, Cafeteries i Restaurants de Pime, pronostica que la majoria de negocis de restauració no obrirà durant la fase 1 perquè no els surt a compte. El sector demana a les administracions que siguin flexibles a l’hora de permetre l’ocupació de les terrasses i que la instal·lació de mampares no sigui obligatòria.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

S’aixequen les franges horàries per als nins i per a fer esport a totes les Illes

Els infants i els esportistes no professionals podran sortir dels seus domicilis a qualsevol hora sense límit de temps ni...

Queixes del veïnats de Palma per l’incompliment dels horaris de les terrasses: “Les patrulles policials no fan complir la normativa”

El batle de Palma, José Hila, assegura que tot i que s'han ampliat 500 terrasses no s'han detectat incidències

El dol més llarg que hi ha hagut en democràcia: 10 dies en record als 27.117 morts amb coronavirus

"La valoració de les cures en les decisions públiques és l'aposta de futur" diu el preàmbul de l'ordre publicada avui...

Només tres malalts de la Covid-19 han presentat una queixa davant el Defensor dels Usuaris del Sistema Sanitari

El Defensor dels Usuaris del Sistema sanitari Públic de les Illes Balears, Miguel Gascón Mir, assegura a IB3 Ràdio que...