societat

La FEBT demana l’ajornament de la limitació a 80km/h de la Via Cintura de Palma

La Federació Balear de Transports sol·licita que s'habiliti un nou carril en ambdues per al transport professional i per al transport públic


L’u de febrer canvia la limitació de velocitat a la via de cintura de Palma. El màxim permès serà de 80 km/h quan ara és de 120 km/h. La Federació Balear de Transports considera “prematura” aquesta limitació sense habilitar-hi abans un carril bidireccional per al transport professional, per al transport públic i per als vehicles d’alta ocupació.
Proposen utilitzar la mitjana central i reduir els carrils de circulació per a la construcció d’aquesta nova via. La federació també demana la millora dels accessos als polígons de Son Castelló i Can Valero de Palma.

Per altra banda, requereixen al Consell de Mallorca els informes tècnics i les queixes ciutadanes que sustenten aquesta limitació. Una documentació que el Consell de Mallorca assegura que entregarà a la federació una vegada que es reuneixi la Mesa de Mobilitat, on estan representades totes les administracions i els partits polítics. Una reunió prevista per al mes de febrer.

Segons el pla director sectorial de transports aquesta disminució de la velocitat, suposarà la reducció de la contaminació, els renous i els embossos. L’objectiu final és la reducció del nombre de cotxes que circulen en favor del transport públic.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mal temps però terrasses plenes durant el matí

Els restauradors esperen amb ganes poder fer servir l'interior dels locals

Més de 1.000 persones gaudeixen d’un concert a Holanda com a part d’un experiment

Tots els assistents varen haver de passar una PCR i varen estar controlats durant tot el concert

La vacunació massiva al poliesportiu Germans Escalas comença demà

Aquest dilluns estaran en funcionament set de les catorze línies que hi ha al recinte

De moment, poca pluja

Fins al diumenge migdia només s'havia registrat una brusca que principalment afectava les Pitiüses