societat

La federació balear d’espeleologia denuncia brutícia a algunes coves

Una de les més afectades és la de sa Genovesa, a Manacor

La+federaci%C3%B3+balear+d%27espeleologia+denuncia+brut%C3%ADcia+a+algunes+coves

La federació balear d’espeleologia denuncia que l’administració autonòmica fa el desentès a les veus d’alarma pel l’abocament de residus a algunes de les coves de les Illes. Una de les més afectades per la brutícia humana és la de sa Genovesa, a Manacor, on s’acumula una muntanya de fems que mai sortirà d’allà.

A la cova Genovesa es troba just sota cala Anguila, on hi ha una estació de bombeig d’Abaqua. Allà hi van les aigües residuals de les urbanitzacions dels voltants. Des de fa anys aquesta cova, que és com un riu subterrani, acumula residus de tot tipus degut a unes filtracions que ja s’haurien reparat. Però la brutor acumulada mai sortirà d’allà.

Tot i ser una cova catalogada com a Lloc d’Importància Comunitària l’any 2000 i Zona d’Especial Conservació, el Govern, que l’ha de conservar, no ha fet res per protegir-la.

No és l’unica cova plena de fems catalogada. La Cova des Coll a Portocolom encara no s’ha fet neta i la Cova des Dolç a la colònia de Sant Jordi rep aigues residuals de la depuradora, que va a parar a la platja.

Part de la Cova de Vallgornera ja té indicis que està contaminant. La Federació Balear d’Espeleologia lamenta la manca de sensibilitat de l’Administració per protegir un bé tan preuat i únic al món com són les nostres maravelles subterrànies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Finalitza la campanya arqueològica al jaciment des Cap de Barbaria II

L'objectiu és museïtzar aquest poblat de l'edat de bronze

El nivell 1 de Formentera no suposa canvis importants per al sector de la restauració

Preocupa la ventilació dels locals ara que arriba el fred

Cap municipi de les Balears lliure de COVID-19

Aquest divendres es va detectar a Fornalutx el primer cas de coronavirus. Era l'últim municipi de les Balears amb zero contagis. D'acord al darrer informe epidemiològic del Govern amb dades...

A Son Sant Joan, tothom arriba amb PCR

Des de fa una setmana, els passatgers procedents de països de risc, que són la majoria d'Europa, s'han de fer la prova abans de venir a les Balears