societat

La federació balear d’espeleologia denuncia brutícia a algunes coves

Una de les més afectades és la de sa Genovesa, a Manacor

La+federaci%C3%B3+balear+d%27espeleologia+denuncia+brut%C3%ADcia+a+algunes+coves

La federació balear d’espeleologia denuncia que l’administració autonòmica fa el desentès a les veus d’alarma pel l’abocament de residus a algunes de les coves de les Illes. Una de les més afectades per la brutícia humana és la de sa Genovesa, a Manacor, on s’acumula una muntanya de fems que mai sortirà d’allà.

A la cova Genovesa es troba just sota cala Anguila, on hi ha una estació de bombeig d’Abaqua. Allà hi van les aigües residuals de les urbanitzacions dels voltants. Des de fa anys aquesta cova, que és com un riu subterrani, acumula residus de tot tipus degut a unes filtracions que ja s’haurien reparat. Però la brutor acumulada mai sortirà d’allà.

Tot i ser una cova catalogada com a Lloc d’Importància Comunitària l’any 2000 i Zona d’Especial Conservació, el Govern, que l’ha de conservar, no ha fet res per protegir-la.

No és l’unica cova plena de fems catalogada. La Cova des Coll a Portocolom encara no s’ha fet neta i la Cova des Dolç a la colònia de Sant Jordi rep aigues residuals de la depuradora, que va a parar a la platja.

Part de la Cova de Vallgornera ja té indicis que està contaminant. La Federació Balear d’Espeleologia lamenta la manca de sensibilitat de l’Administració per protegir un bé tan preuat i únic al món com són les nostres maravelles subterrànies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Principal de Palma reprèn l’activitat amb el festival d’estiu Fila U

Tres dels espectacles programats es retransmetran també en streaming amb una entrada de 5 euros

Un estiu sense festes a Menorca i amb un 30% menys de gin

La manca de turistes i la suspensió dels jaleos afectaran directament el més de 40.000 litres que es dediquen a...

Així sona un toc de dol per a les víctimes de la Covid

El flabioler Sebastià Salort el sonà a Can Saura, que ha d'acollir el futur museu municipal de Sant Joan