política

La Federació de Municipis i Províncies aprova el document d’Hisenda que permetrà als ajuntaments fer ús del superàvit

L'oposició acusa al PSOE de trencar el consens municipalista. El Pi valora abandonar la FeMP i el PP sol·licitarà la compareixença urgent de la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero

La+Federaci%C3%B3+de+Municipis+i+Prov%C3%ADncies+aprova+el+document+d%27Hisenda+que+permetr%C3%A0+als+ajuntaments+fer+%C3%BAs+del+super%C3%A0vit

La Federació de Municipis i Províncies ha aprovat el document d’Hisenda que permetrà als ajuntaments utilitzar el seu superàvit. La proposta del ministeri no ha aconseguit el consens habitual a la FeMP i, al final, ha tirat endavant gràcies al vot de qualitat del seu president, el socialista Abel Caballero.

La votació de la Junta de Govern ha conclòs en empat, amb 12 vots a favor dels representants socialistes, 12 en contra del PP, Ciutadans i del PDeCAt i l’abstenció d’Unides Podem. Amb aquest acord, l’Estat oferirà 5.000 milions d’euros dels Pressupostos Generals de l’Estat per als ajuntaments que posin els seus romanents de tresoreria a la seva disposició, i que la legislació actual no els permet utilitzar. Aquests doblers es podran fer servir per actuacions d’agenda urbana, mobilitat sostenible i cultura.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha valorat positivament aquest acord, tot i que creu que la millor solució no és un préstec a l’Estat. La mesura, assegura, permet flexibilitzar la norma i que els municipis puguin disposar d’una part del romanent aquesta legislatura. Un restant que a les Illes se situa al voltant dels 500 milions d’euros.

El Pi ha anunciat que reunirà aquest dimarts en assemblea els seus batles i portaveus municipals per valorar si abandonen la FeMP. Així després de conèixer l’acord aprovat per la federació de municipis per a utilitzar els romanents de tresoreria dels consistoris. El Pi considera que la decisió de la FeMP és partidista i que no representa els interessos dels municipis illencs.

El president d’El Pi, Antoni Amengual, ha assegurat que és un acord sense precedents on no hi ha hagut consens entre les diferents formacions representades a la federació i que el PSOE ha imposat el seu criteri.

El Partit Popular ha titllat d’atac “històric” als ajuntaments, diputacions, i consells insulars aquest acord aprovat avui per la Junta de Govern de la FeMP. Els populars acusen el PSOE d’haver “dinamitat” el consens municipalista i han anunciat que sol·licitaran la compareixença urgent de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, al Congrés dels Diputats.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Parlament aprova que l’antiga central d’Alcúdia passi a ser d’Autoritat Portuària

Nou intent per desbloquejar la situació en què es troba l'antiga central elèctrica d'Alcúdia. Ara podria passar a mans de...

Guasp assenyala que la continuïtat de Pérez-Ribas com a portaveu de C’s al Parlament està en mans del partit

Patricia Guasp reivindica que la direcció nacional de Ciutadans l'ha designat com a líder a les Balears

El PI denuncia la deixadesa del Consell i del Govern en l’execució d’obres per evitar torrentades

Critiquen que el departament insular de carreteres no hagi modificat els ponts que no permeten sortir l'aigua dels torrents.