societat

La Federació de Veïns de Palma demana el tancament cautelar de les platges a la nit

Reclama a l'Ajuntament que adopti mesures "més clares, contundents i restrictives" per a reduir l'increment de casos de coronavirus


El president de la Federació de Veïns de Palma, Joan Forteza, ha remès aquest dilluns una carta al batle de Palma, José Hila, en la qual demana el tancament cautelar de les platges del municipi a causa de l’augment de contagis per coronavirus.

L’entitat assegura en una nota que la falta de responsabilitat dels ciutadans davant el virus és “evident”, així com la falta d'”efectivitat i objectivitat” en les mesures adoptades pel govern local, per la qual cosa exigeix a l’Ajuntament que adopti mesures “més clares, contundents i restrictives” per a afrontar l’increment de casos positius.

Per això, la federació proposa al consistori que es decreti el tancament de les platges de Can Pere Antoni, Ciutat Jardí, el Penyó i la Platja de Palma entre les 21.00 i les 8.00 hores, mesura que s’hauria d’aplicar durant dues setmanes amb l’objectiu d’evitar trobades i botellots.

“Malgrat les nombroses denúncies que fa la ciutadania, la policia local no arriba a actuar o ho fa de manera molt tímida i sense resultats positius”, puntualitzen les associacions de veïns de la capital balear.

A més, també proposen a Cort que aprovi un decret urgent d’instrucció per a concretar “de manera clara i eficient” quin ha de ser el protocol d’actuació dels policies municipals per a controlar l’espai públic, especialment a terrasses de bars i restaurants.

La federació destaca que, tal com va reconèixer divendres passat la consellera de Salut i Consum, Patrícia Gómez, “les terrasses són un dels llocs on es produeixen més incompliments”, de cara a frenar l’augment de contagis per coronavirus.

Les associacions de veïns de Palma insisteixen que aquestes dues mesures haurien d’anar acompanyades d’una campanya de neteja i desinfecció dels carrers i places de la ciutat per eliminar el virus dels espais públics.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les cases del Parc Natural de s’Albufera des Grau podran continuar en terreny protegit un màxim de 18 anys

Tres d'aquestes edificacions, les que es troben situades a la zona de major protecció, s'esbucaran d'aquí a dos mesos

Organitzacions mediambientals s’uneixen a Menorca per a reduir els plàstics d’un sol ús a empreses de l’illa

La meta principal és la creació d'una certificació específica per a petites i mitjanes empreses de l'illa

Almenys un centenar d’estudiants de grau superior de Menorca es queden sense matricular per error

Més per Menorca culpa a l'administració, que no els ha inscrit ni valorat bé al Cap de Llevant

Sindicats i empresa rompen les negociacions de l’EMT

Continua la vaga indefinida de bus a Palma