economia

La Federació Empresarial Balear de Transports demana ajudes directes al sector

També sol·licita l'ajornament de les quotes dels arrendaments financers

La+Federaci%C3%B3+Empresarial+Balear+de+Transports+demana+ajudes+directes+al+sector

La Federació Empresarial Balear de Transports demana ajudes directes al sector. Sol·licita que es puguin ajornar les quotes dels arrendaments financers en 18 mesos. Asseguren que, a l’estiu, gairebé un 90% de la flota estarà aturada i, per això, demanen una rebaixa a l’impost de circulació, així com també de l’IBI i del fems. A més, també diuen que és imprescindible per a la seguretat de tots que el sector del transport tengui un protocol oficial de neteja.

Totes aquestes demandes les han fet arribar al Conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, per tal que faci d’intermediari amb el Govern central. Ha estat avui horabaixa durant el Consell Balear de Transports. Durant la reunió, el conseller i el director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, han destacat que el Ministeri ha atès algunes de les peticions traslladades des de les Illes Balears, com que els taxis puguin dur més d’un passatger i també la possibilitat de col·locació de mampares protectores.

Entre les principals mesures que s’han de seguir en el servei de transport, destaca l’ús de mascaretes a trens, busos, avions i vaixells i també a vehicles de passatgers de fins a 9 places. Precisament a aquests vehicles hi podran viatjar fins a 2 persones per fila, excepte la del conductor. En el cas de vehicles amb cabina, hi podran anar 2 persones com a màxim amb mascareta.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

PIME alerta que la crisi provocada per la Covid ha accentuat l’estacionalitat a Menorca

La contractació de personal al sector comerç durant la campanya de Nadal ha baixat un 20 per cent

Els restaurants de Menorca demanen no pagar a la Seguretat Social per evitar haver de tancar abans de dos mesos

Creuen insuficients les ajudes compromeses pel Govern i la bonificació de les taxes per poder posar terrassa

Neix una nova associació de restauradors perquè “CAEB i PIMEM no ens representen”

AREMA considera que les dues patronals no han estat contundents a l'hora de demanar ajudes per pal·liar els efectes dels...

Santa Eulària detecta vuit ‘comerços emblemàtics’ en el pla pilot del Govern

En el conjunt de Balears n'hi ha més d'un centenar d'establiments localitzats