X

La FEHM reclama solucions per al “dèficit brutal” de taxis en temporada

Es proposa que els ajuntaments donin més llicències i que els taxistes puguin carregar a diferents indrets de l'illa

01/12/2022

La FEHM reclama solucions per al “dèficit brutal” de taxis en temporada

Taxis a Eivissa.

La Federació Hotelera de Mallorca no vol que la situació de col·lapse del servei de taxi viscut la passada temporada es torni a repetir. Davant d’ajuntaments i Govern reunits en una jornada sobre transport organitzada per la FELIB, la vicepresidenta de la FEHM, María José Aguiló, ha qualificat la situació d’ “extrema”.

Aguiló ha insistit en que “cal posar fil a l’agulla” per trobar solucions de cara a 2023. La patronal vol que els ajuntaments concedeixin més llicències i que es flexibilitzi el servei per descongestionar-lo, pemetent que taxistes amb llicències d’un municipi puguin treballar a altres indrets de l’illa.

El conseller de Mobilitat, Josep Marí, proposa que Mallorca s’inspiri en l’experiència d’Eivissa, on no només s’han incrementat les llicències estacionals, sinó que s’ha aconseguit la intermuncipalitat, és a dir, que els taxistes d’un municipi puguin carregar a un altre, i s’hi inclou l’aeroport. Marí ha apuntat també que la llei de Transports permet les “llicències insulars”, tot i que aquesta possibilitat mai s’ha desenvolupat.

Però la FELIB recorda que actualment les competències en matèria de llicències són municipals. Creu que no hi ha una solució única per a tot Mallorca. “Està bé escoltar un sector afectat, però per cercar solucions s’ha de parlar amb altres sectors”

El Govern ha anunciat una nova aplicació mòbil unificada que serà obligatòria per a tots els taxis de l’illa, i que es preveu que pugui estar operativa el 2023. De moment, ja compta amb fons europeus i es preveu que aviat surti a licitació.

D’altra banda, Mobilitat reforçarà el servei de bus de TIB la pròxima temporada turística amb noves connexions com la que unirà Estellencs amb Andratx. Així mateix, s’incrementerà el nombre de vehicles.

01/12/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris