X

La FELIB aposta per una bona gestió de l’arbrat dels parcs públics

Han de ser espècies que s'adaptin al canvi climàtic

03/10/2023

La FELIB aposta per una bona gestió de l’arbrat dels parcs públics

Per tenir zones verdes amb arbres que fan ombra i que resisteixin els canvies de temperatura, primer, s’ha de fer un bon pla de gestió. Aquest aspecte és el que s’ha debatut a les Jornades d’adaptació de zones municipals al canvi climàtic, organitzades en el marc del projecte europeu ‘Viridis Loci’, que ha comptat amb experts internacionals i on han participat l’Associació Balear de l’Arbre i la FELIB.

Un parc en bones condicions es veu a simple vista. A Palma, per exemple, el parc Germans García, al costat de s’Escorxador, n’és un exemple a seguir. Arbres amb molta terra, sembrats de manera alineada i amb un bon manteniment. En canvi, al parc de sa Riera, hi abunda el ciment i la grava i els arbres no poden desenvolupar-se.

Un dels entrebancs per optimitzar la gestió és que els pobles petits no tenen recursos suficients per gestionar els serveis. L’Associació Balear de l’Arbre ha proposat mancomunar el servei de gestió i el manteniment dels arbres dels espais públics per optimitzar els recursos i fer que arribin a tots els pobles.

Municipis com Inca ja han aprovat un pla de control de l’arbrat públic i Mancor hi fa feina.

03/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris