societat

La FELIB denuncia la falta de policies locals a molts municipis de les Balears

L'entitat xifra en prop de 500 el nombre d'agents que fan falta a totes les Illes

La+FELIB+denuncia+la+falta+de+policies+locals+a+molts+municipis+de+les+Balears

A les Balears, hi falten molts policies locals. En els darrers anys les plantilles s’han reduït a causa de les jubilacions i la impossibilitat dels ajuntaments de contractar més agents per culpa de la Llei d’estabilitat pressupostària. Ara, la Federació d’Entitats Locals de les Balears (FELIB) reclama al Govern que l’ajudi a trobar una solució a un problema endèmic i que afecta, sobretot, els municipis turístics.

És el cas d’Alcúdia que, actualment,  té una plantilla de policia local amb una cinquantena d’agents, quan – per les seves característiques- n’haurien de ser prop de 80. Sigui per baixes laborals, vacances o lliurances, el nombre real d’efectius que es disposa cada dia és d’una quarantena, una xifra insuficient per a un municipi turístic i de grans dimensions.

Segons l’Institut de Seguretat Pública de les Balears, a les Illes hi havia l’any 2018, 2500 agents en actiu, una xifra que la FELIB considera que s’hauria d’incrementar en prop de 500. Per aconseguir-ho, proposen al Govern que creï una borsa de policies interins, de la qual puguin disposar els ajuntaments quan els faci falta reforçar les plantilles de policia local.

A banda d’Alcúdia, altres municipis que tenen un dèficit de policies més gran són Palma, Campos, Manacor o Formentera, però la problemàtica és comuna a la majoria de municipis de les Balears.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les festes de Sant Llorenç de Selva, amb completes però sense teatre a causa de la Covid-19

Dos actors de la companyia Xamo Xamo han hagut ser aïllats per haver estat en contacte amb un cas positiu

Almanco 6.000 treballadors han estat de baixa per Covid-19

La majoria són contactes estrets que han rebut la baixa de la mútua abans de fer-se les proves per prevenir contagis en l’entorn laboral

El sistema porta a porta provoca un caos en la recollida de fems de Son Serra de Marina

Els residents d'aquests nucli de Santa Margalida són els únics que tenen clau per accedir al punt verd a qualsevol...

Residents d’Esporles sol·liciten la neteja de l’habitatge on es trobaren dos cadàvers

En un escrit dirigit al jutge asseguren que l'olor procedent de l'immoble és insuportable i demanen mesures per assegurar la...