SOCIETAT

La FELIB denuncia la falta de policies locals a molts municipis de les Balears

L'entitat xifra en prop de 500 el nombre d'agents que fan falta a totes les Illes


A les Balears, hi falten molts policies locals. En els darrers anys les plantilles s’han reduït a causa de les jubilacions i la impossibilitat dels ajuntaments de contractar més agents per culpa de la Llei d’estabilitat pressupostària. Ara, la Federació d’Entitats Locals de les Balears (FELIB) reclama al Govern que l’ajudi a trobar una solució a un problema endèmic i que afecta, sobretot, els municipis turístics.

És el cas d’Alcúdia que, actualment,  té una plantilla de policia local amb una cinquantena d’agents, quan – per les seves característiques- n’haurien de ser prop de 80. Sigui per baixes laborals, vacances o lliurances, el nombre real d’efectius que es disposa cada dia és d’una quarantena, una xifra insuficient per a un municipi turístic i de grans dimensions.

Segons l’Institut de Seguretat Pública de les Balears, a les Illes hi havia l’any 2018, 2500 agents en actiu, una xifra que la FELIB considera que s’hauria d’incrementar en prop de 500. Per aconseguir-ho, proposen al Govern que creï una borsa de policies interins, de la qual puguin disposar els ajuntaments quan els faci falta reforçar les plantilles de policia local.

A banda d’Alcúdia, altres municipis que tenen un dèficit de policies més gran són Palma, Campos, Manacor o Formentera, però la problemàtica és comuna a la majoria de municipis de les Balears.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |