societat

La FELIB estima que la majoria d’ajuntaments reobriran els parcs infantils a finals de juny

El Govern permet als Consistoris recuperar aquests espais respectant les mesures de seguretat

La+FELIB+estima+que+la+majoria+d%27ajuntaments+reobriran+els+parcs+infantils+a+finals+de+juny

Els ajuntaments de les Balears es preparen per començar a obrir els parcs infantils a partir de la setmana que ve. Des d’aquest dissabte el Govern permet als consistoris reobrir els parcs infantils amb mesures de seguretat. La Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) calcula que tots els espais estaran actius a finals de juny. que considera que a molts consistoris falta personal per assumir la desinfecció diària de tots els parcs. Municipis com Sant Antoni de Portmany, Inca, Ciutadella, Maó i Manacor reobriran aquestes zones infantils la setmana que ve.

Aquesta imatge serà història en qüestió de dies. I és que, després de tres mesos sense trepitjar-los, els infants podran tornar a la fi als parcs infantils. Un alè per a moltes famílies, que veuen la notícia amb bons ulls. El president de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes (FAPA), Albert Lobo, detalla que la normativa esclareix  com es recuperen aquests espais i qui es responsabilitza de la neteja i desinfecció de les zones infantils. “Només cal que els municipis reobrin aquestes zones i que els infants tornin a gaudir d’aquests espais que estan pensats per a ells amb les mesures sanitàries pertinents”, expressa.

Des d’aquest dissabte, el Govern permet als ajuntaments reobrir els parcs infantils. En el cas que ho facin, els Consistoris hauran de desinfectar els parcs com a mínim dues vegades al dia i col·locar-hi cartells informatius amb les mesures de prevenció, com la rentada de mans i la distància física. La FELIB celebra la mesura però alerta que molts ajuntaments no tenen personal suficient per assumir la neteja diària dels parcs. El president de la FELIB, Antoni Salas, assegura que la majoria d’ajuntaments esperaran a finals de juny per reobrir els parcs.

Alguns consistoris, com els de Santa Eulària, Palma i Calvià, estudiaran la reobertura de parcs a partir de dilluns. En canvi, municipis com Maó, Ciutadella, Inca, Sant Antoni de Portmany, Sant Josep de sa Talaia i Manacor tenen clar que reobriran els espais infantils la setmana que ve. Ho faran, diuen, de forma gradual i garantint les mesures de seguretat.

Una passa més en la desescalada que recupera espais per a la infància.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els joves aprenen a crear cooperatives

El programa de l'Institut d'Innovació Empresarial de les Illes ha estat diferent enguany per mor de la COVID-19

Les guarderies d’animals també pateixen les conseqüències de la COVID-19

L'any passat, per aquestes dates i sobretot durant els caps de setmana, devers 30 animals ocupaven les instal·lacions

Estrès, insomni o por de perdre la feina: cicatrius que la pandèmia deixa entre els treballadors

Segons una enquesta de la UAB i CCOO sobre les condicions de treball durant l'estat d'alarma, el 70% dels més...

Nova York, destinació predilecta a l’estiu, enguany inexistent

Les agències de viatges ja treballen, però a un ritme molt més lent del que sol ser habitual. La gent té ganes de fer escapades, però ja no reserven amb...