societat

El Nadal no atura l’activitat a l’Hospital Mateu Orfila

Aquest dimecres hi fan feina 60 persones per atendre als malalts ingressats, que no arriben als 70, i també per rebre als pacients del servei d'urgències

El+Nadal+no+atura+l%27activitat+a+l%27Hospital+Mateu+Orfila

Tot i ser Nadal, aquest dimecres és dia feiner per a molts de professionals com per exemple els de la sanitat pública, ja que els hospitals no aturen cap dia de l’any i hi ha molts malalts que continuen requerint atenció.

A l’hospital hi fan feina 60 persones, entre metges, infermers, personal d’administració i seguretat, per atendre als malalts ingressats, que no arriben als 70, i també per rebre a les persones que avui hi hauran de ser ateses a urgències. És el mateix nombre de personal que fa feina, per exemple, els diumenges i els altres dies festius. Com que és Nadal aquest dimecres als pacients que mèdicament s’ho poden permetre fins i tot els metges els han fet un permís per a poder anar a dinar a casa amb les seves famílies i després, el capvespre, tornar al Mateu Orfila. Però hi ha moltes altres persones que degut al seu estat de salut no poden sortir de l’hospital, a tots ells els professionals els intenten animar i fer costat. La majoria reben visites d’amics i persones estimades però hi ha alguns casos de malalts que no tenen família o viuen fóra. Per a tots ells els professionals intenten fer pinya, donar una imatge de dia especial i festiu, i l’important és que ningú passi el Nadal en solitud tot i les adversitats.

Una de les novetats que ofereix el centre sanitari és l’hospitalització a domicili. Un servei pioner a Menorca que permet atendre malalts sense necessitat de desplaçar-se fins al Mateu Orfila, en cas que l’hospital estigui al 100% d’ocupació. Una iniciativa molt estesa a Catalunya i que ara s’implanta a l’illa per fer front a una possible allau de casos de grip. Va destinada a pacients que no requereixen ingrés i necessiten atenció mèdica i seguiment durant uns dies.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Zero Plàstic Menorca recull 10.000 micropartícules en només 40 metres quadrats de Cavalleria

Espanya és el segon país que més plàstics aboca a la Mediterrània després de Turquia

Els ajuntaments de Menorca deixen d’ingressar un milió d’euros de les concessions de platges

A la majoria dels empresaris de lloguer de gandules i parasols no els compensa fer feina per la manca de...

La Sindicatura de Greuges demana deduccions per als estudiants de Menorca a la Península

L'actual llei els priva de les ajudes si la mateixa carrera es pot cursar a Balears

Balears supera ja els 3.800 casos de Covid-19 i confirma 279 nous casos i 1.259 positius actius

En només 48 hores les Illes han superat els 500 contagis per coronavirus