X

“És una emoció indescriptible. Ens hem quedat sense paraules”: el Premi Nacional de la FIET

El Ministeri de Cultura reconeix la qualitat de la programació i la seva influència en l'àmbit del teatre fet en català

04/10/2022

“És una emoció indescriptible. Ens hem quedat sense paraules”: el Premi Nacional de la FIET

La FIET, la Fira de Teatre Infantil i Juvenil de Vilafranca, ha obtingut el Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infantesa i Joventut del Ministeri de Cultura. El Govern central reconeix la qualitat de la seva programació i la seva influència en l’àmbit del teatre fet en català i també arreu de l’Estat. El premi coincideix amb el vintè aniversari de la fira, que serà la setmana que ve.

En rebre la telefonada de Madrid, els promotors no se n’han pogut avenir. Jaume Gomila, director de la FIET, ha explicat que ha quedat “sense paraules” i que rebre el guardó és una “emoció indescriptible”. El premi està dotat amb 30.000 euros que suposaran un alè per als organitzadors, que han hagut de recórrer a una campanya de micromecenatge per poder dur a terme l’edició d’enguany.

180.000 espectadors i 742 espectacles representats donen una idea del que ha suposat la FIET per a Vilafranca. Jordi Rosselló, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i fundador de la mostra, ha dit que aquests 20 anys de trajectòria han fet una feina de “picar pedra”: “Es tracta d’insistir, tornar a insistir, reincidir i estar sempre en la mateixa línia”.

Dissabte, tot el poble celebrarà el 20è aniversari de la fira amb una jornada i una gala al teatre. Serà el preludi de la fira que comença el pròxim 13 d’octubre.

04/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT