X

La finca pública des Galatzó, a Calvià, estrena refugi

Les instal·lacions, en què Govern i Consell han invertit 2 milions d'euros, tenen capacitat per a 50 persones. Al desembre, hi podran pernoctar els primers usuaris

14/11/2022

La finca pública des Galatzó, a Calvià, estrena refugi

Aquest dilluns s’ha inaugurat el nou refugi de la finca pública des Galatzó, a Calvià. El Govern i el Consell de Mallorca han invertit 2 milions d’euros en la construcció d’aquestes instal·lacions. Tenen capacitat per a 50 persones i la previsió és que els primers usuaris el puguin utilitzar el mes que ve.

Les instal·lacions s’ubiquen a  l’edifici de les antigues porqueres de la possessió. La rehabilització ha estat finançada amb 600 mil euros aportats pel Consell de Mallorca i 1,4 milions de l’Impost de Turisme Sostenible. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha remarcat que aquest projecte és un exemple de la importància que les Illes Balears disposin d’aquest impost.

El refugi té 12 habitacions, amb servei de bar i una sala multifuncional. Serà gestionat amb personal propi del Consell i s’afegeix als altres sis refugis que la institució insular té en funcionament a la Serra de Tramuntana.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha remarcat que la finca de Galatzó és un lloc emplemàtic del municipi de Calvià, diferent de la imatge de sol i platja que s’acostuma associar amb el municipi. La finca té una superfície de 1.400 hectàrees, que representen un 10 per cent del terme municipal de Calvià.

Les obres han durat 2 anys, el doble del termini previst inicialment. Segons el Consell de Mallorca, aquest retard ha estat causat per la pandèmia i la crisi de subministraments.

14/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT