SOCIETAT

La Fira de la Tardor d’Algaida es reinventa

Durant dos dies, una vintena d'establiments ofereixen promocions i descomptes per fomentar el comerç local


Enguany la Fira de la Tardor d’Algaida es reinventa davant el coronavirus. L’Ajuntament va suspendre la fira per evitar-hi aglomeracions, però de la mà dels comerciants i artesans del poble s’ha engegat una fira alternativa. Durant dos dies, una vintena d’establiments ofereixen promocions i descomptes per fomentar el comerç local.

Aquest dissabte la plaça d’Algaida és buida. La d’enguany és una Fira de la Tardor atípica. Alguns pensaven trobar-hi l’estampa habitual. “Nosaltres pensàvem que hi hauria paradetes”, relata un visitant. En un any normal als carrers del poble hi hauria més de cent paradetes, però avui no n’hi ha cap. L’Ajuntament va suspendre la Fira per evitar-hi aglomeracions. Però consistori, comerciants i artesans han bastit l’alternativa: durant dos dies, una vintena de comerços del municipi ofereixen promocions i descomptes.

“Vàrem plantejar fer la fira dins els comerços i l’artesania del municiopi per posar en valor el comerç local”, explica Margalida Fullana, regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Algaida. Els establiments ofereixen descomptes i promocions. “Cada comerç l’aplica d’acord a les seves característiques”, comenta Pedro Llabrés, propietari de Flora Event i promotor de la iniciativa.

L’objectiu és incentivar el consum local i donar oxigen al petit comerç en aquests temps difícils. “És un dia atípic i sense gaire gent, ens ho prenem amb resignació i amb ganes de continuar fent feina”, relata Joana Bennàsser, co-propietària de Can Sales. “Un grapat de persones han passat a interessar-se pel que fem i pels descomptes que tenim”, afegeix Llorenç Falconer, propietari de Mobles Algaida, qui senyala la importància d’apropar-se al petit comerç. “Ho estem passant malament i consumir al comerç local és important per fer poble i donar suport”, considera Maria Apol·lònia Vidal, propietaria d’una merceria.

Un suport que també s’escolta. Carme Hermoso és mestra artesana i ocarinera. Un a un ha recorregut una trentena de comerços del poble. “L’ocarina és màgica i el seu so impregna l’espai i l’omple de salut i prosperitat”, comenta.

Una empenta al comerç local que, ara, és més necessària que mai.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |