menorca

La Fira del Llibre en Català ofereix a Ferreries destacades novetats editorials

Hi participen vuit llibreters amb l'objectiu de fomentar la lectura en català entre tota mena de públic

La+Fira+del+Llibre+en+Catal%C3%A0+ofereix+a+Ferreries+destacades+novetats+editorials

La quinzena Fira del Llibre en Català, que enguany se celebra a Ferreries, ha arrencat aquest divendres amb la voluntat de fomentar la lectura en català per a públics de totes les edats. Un esdeveniment força esperat de l’agenda cultural menorquina de cada any que desplega aquest cap de setmana un ampli programa d’activitats. Activitats com la presentació de la guia de la Plataforma per la Llengua, que ha donat pas a un col·loqui obert sobre l’exercici dels drets lingüístics en situacions quotidianes.

Una de les novetats editorials més esperades és “Arenal”, de l’escriptor menorquí Joan Pons, que duia sense publicar una novel·la des de 2010. “Arenal” representa la incursió de l’autor resident a Barcelona en la novel·la negra.

Un altre dels llibres que s’han presentat a la Fira és el que ha escrit el professor medievalista Jaume Sastre, “1558, de Menorca a Turquia”. La publicació conté una recopilació de cartes que guardava l’historiador Rafel Oleo i que formen part de la seva inèdita “Historia de la isla de Menorca”. Noves aportacions documentals que permeten ampliar el coneixement dels fets de l’Any de sa Desgràcia.

Per avui dissabte s’ha programat un dels plats forts: la presentació del llibre “Crec recordar. Memòries”, de Joan Estruch, el gran referent a Catalunya de la sociologia de la religió.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

El TSJB obliga a pagar 45,3 milions al Govern per les dessalinitzadores de Ciutadella i Santa Eulària

La Conselleria de Medi Ambient recorrerà la sentència, que l'Ajuntament de Ciutadella demana que no repercuteixi sobre la població

Els arquitectes de Menorca culpen al Consell que els municipis tardin més d’un any a donar llicència

Lamenten que tampoc els ajuntaments posin més arquitectes a valorar els permisos i acusen l'administració de provocar la fugida dels...

El retard en dur clavegueram a Cala Morell impedirà, per ara, tornar a construir a la urbanització

L'Ajuntament de Ciutadella recorda que quasi 2 milions els han de posar els veïns i que aquest fet allargarà la...

El Consell de Menorca no ha contactat en 5 anys amb els propietaris per poder obrir la Cova de na Megaré

La consellera recorda que primer s'ha de modificar el planejament i que només es pot obrir ja la Cova de...