X

La Fiscalia arxiva la denúncia de la UIB per la desaparició de quatre quadres

La investigació no pot prosseguir per falta d'indicis i, tenint en compte, a més, la prescripció dels fets

15/01/2024

La Fiscalia arxiva la denúncia de la UIB per la desaparició de quatre quadres

Redacció

La Fiscalia ha arxivat la denúncia presentada per la Universitat de les Illes Balears (UIB) pel cas de la desaparició de quatre quadres del seu fons artístic, ja que la investigació no pot prosseguir per falta d’indicis i tenint en compte, a més, la prescripció dels fets davant possibles responsabilitats penals. Segons un informe elaborat per la Policia Judicial, tres de les obres no s’han trobat i es desconeixen les circumstàncies de la desaparició de les quatre peces.

L’abril de 2023, els Serveis Jurídics de la UIB van interposar una denúncia a Fiscalia per la desaparició de quatre obres del seu fons artístic, quadres cedits a la Universitat en 1988 pels artistes Miquel Barceló, José María Sicília, José Manuel Broto i Xavier Mariscal, en el marc de la campanya “Sa Canova contra Ravenna” —ha recordat la UIB en una nota. A conseqüència de la denúncia, la Fiscalia va incoar diligències d’investigació a la Brigada Provincial de Policia Judicial que ha emès un informe que confirma que les obres eren propietat de la UIB des de 1989 i que es desconeix el moment en què van desaparèixer.

El quadre de Barceló va aparèixer en 2023 en una casa de subhastes, i va ser retirat a instàncies de la UIB. La propietària ho havia adquirit en una galeria d’art de Palma que ja no existeix i el propietari de la qual havia mort, i generosament, ho ha donat a la UIB. Segons es desprèn de l’informe policial, es desconeix la ubicació actual de les obres de Sicília, Brollo i Mariscal. A causa del llarg temps transcorregut des de l’exposició de 1989 i l’absència de registres del moviment de les obres, la recerca no pot prosseguir. Per això, i tenint en compte l’extinció de l’eventual responsabilitat penal, la manca d’indicis i la prescripció dels fets, la Fiscalia ha decidit arxivar les diligències.

Notícies relacionades >

15/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris