X

La Fiscalia considera que tots els possibles delictes de les autovies han prescrit

El Ministeri Públic no considera acreditat que hi hagués finançament irregular del PP a través del 2% de l'obra en publicitat

17/10/2017

La Fiscalia considera que tots els possibles delictes de les autovies han prescrit

La Fiscalia d’Eivissa assegura que durant la construcció de les autovies per part del Govern de Matas es varen prendre decisions equivocades, imprudents i poc diligents, que varen derivar en sobrecostos. El Ministeri Públic assegura que aquestes decisions fins i tot podrien haver suposat un delicte de prevaricació, però que tanmateix ja ha prescrit. Per això, arxiva les diligències penals sense presentar denúncia davant el Jutjat.

La fiscal d’Eivissa Carmen Navarro decreta l’arxiu de les diligències  que va obrir arran de les conclusions de la comissió d’investigació de les autopistes al Parlament perquè considera que els indicis són insuficients i els delictes estarien prescrits. Per això no presenta denúncia  tot i que recorda que el Parlament pot fer-ho si vol. Sobre la contractació de les autovies i el presumpte avantatge de l’empresa MAB pels seus acords amb l’exministre Abel Matutes, la fiscal alerta que els delictes de tràfic d’influències, informació privilegiada i prevaricació que podrien haver-se comès estarien prescrits. Respecte a l’execució de les obres, el Ministeri Públic alerta que tot i que poguessin estar plagades d’irregularitats  com errors en la qualificació dels terrenys que beneficiaren el Grup Matutes, això no suposa la comissió de delictes. En tot cas, qualsevol prevaricació hauria prescrit. Tampoc considera acreditat que hi hagués finançament irregular del PP a través del 2% de l’obra en publicitat, tot i que encara resta saber si l’Audiència Nacional ho investigarà dins el cas Púnica. Com a curiositat, el delicte de prevaricació prescriu als deu anys i la denúncia davant Fiscalia es va presentar en juny de 2017, just deu anys després que Matas deixés el Govern.

17/10/2017

Comentaris:

(*) Camps obligatoris