X

La Fiscalia investiga la valoració per colors que va fer Salut a les residències de gent gran durant l’estat d’alarma

Aquestes diligències s'han iniciat arran d'una denúncia d'una infermera

27/07/2020

La Fiscalia investiga la valoració per colors que va fer Salut a les residències de gent gran durant l’estat d’alarma

/EFE

La Fiscalia investiga la valoració per colors que va fer la Conselleria de Salut a les residències de gent gran durant la crisi sanitària de la Covid-19. El Ministeri Públic ha demanat un informe a la Conselleria de Salut per determinar si s’ha produït qualque irregularitat amb aquesta classificació.

Aquestes diligències d’investigació s’han iniciat arran d’una denúncia d’una infermera que ha posat en coneixement de la Fiscalia aquesta valoració per colors. Els residents classificats en color verd tenien via lliure per accedir a un ingrés hospitalari. Si, en canvi, eren classificats en vermell, eren derivats a cures pal·liatives.

Aquesta classificació es va dur a terme quan les UCIs tenien més pressió per l’increment de casos per coronavirus a les Illes. La Conselleria de Salut sempre ha defensat que aquesta classificació formava part del seu pla de contingència i és un sistema avalat per científics. Salut també ha afirmat que durant l’estat d’alarma la conselleria ha col·laborat en tot moment per donar informació sobre l’estat de la pandèmia a les residències. Ara la Fiscalia ha iniciat una investigació per determinar si s’ha produït qualque irregularitat. Amb tot, fonts del Ministeri apunten que els malalts de covid-19 a les Illes han tengut assistència mèdica.

27/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT