societat

La Fiscalia veu indicis de prevaricació en la contractació d’un policia local d’Alaró

La incorporació es va realitzar el novembre passat durant el mandat de l'ecosobiranista Guillem Balboa

La+Fiscalia+veu+indicis+de+prevaricaci%C3%B3+en+la+contractaci%C3%B3+d%27un+policia+local+d%27Alar%C3%B3

La denúncia que el Ministeri Públic ha remès al Jutjat d’Instrucció d’Inca vol esclarir  la incorporació d’un Policia Local en l’anterior mandat al novembre passat quan era batle, Guillem Balboa. Els fets els va posar en coneixement de la justícia l’actual batle, el popular Llorenç Perelló, quan estava a l’oposició.

Sembla ser que es va anomenar el funcionari interí sense que s’aportassin els documents justificatius dels requisits necessaris per aspirar a la plaça vacant i que tampoc no es va convocar un procés de selecció públic on es vetllàs pels principis d’igualtat, mèrit i capacitat. Ara, la Fiscal Degana de la Secció Territorial d’Inca Carmen Fernández Tous, mana que s’investiguin els fets referits ja que podrien ser constitutius d’un delicte de prevaricació contra l’Administració Pública. El consistori té ara 10 dies per emetre el seu informe, que elaborarà el secretari municipal en les pròximes hores.

L’exbatle, per la seva part, afirma sentir-se tranquil i no voler fer declaracions. Assegura, però, que la contractació va ser correcta. Els dos borsins de personal del consistori estaven esgotats i des de gener de 2017 mancaven dos agents al municipi. En quan a l’agent de la Policia Local, va deixar les seves funcions al Maig abans de les eleccions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Complicat rescat d’un home que ha caigut al buit al barri eivissenc d’Illa Plana

El ferit, de 37 anys, s'ha oblidat les claus dins el seu domicili i s'ha precipitat des de quatre metres...

26 centres de secundària participaran en el projecte de ciència ciutadana SECOSTA

Estudiaran les platges, els corrents marins i ajudaran a saber més de les rissagues

Ciutadella adjudicarà les 8 parades de peix del mercat per dos anys

Després d'aquest període de transició, l'Ajuntament tornarà convocar un concurs amb millors condicions perquè els placers hi puguin fer inversions

Un de cada quatre homes de les Illes és consumidor de prostitució

Els experts reclamen la creació d'una llei de tràfic de dones i l'abolició del proxenetisme. Les zones més marcades per...