X

La fórmula d’arribar només amb bus a les platges verges de Menorca es podria estendre en pròximes temporades

Els turistes que visiten l'illa han saturat, per primera vegada, els aparcaments de les platges del nord

20/08/2021

La fórmula d’arribar només amb bus a les platges verges de Menorca es podria estendre en pròximes temporades

Durant tot el mes d’agost, els cotxes omplen els marges del camí que condueix fins a l’aparcament de Binimel·là (al terme des Mercadal) des de dos quilòmetres abans. El Consell de Menorca hi ha disposat un informador per avisar de la saturació de vehicles, però les ganes de fer-se una fotografia des de les cales verges del nord són més fortes.

L’aparcament de Binimel·là no només serveix per als banyistes d’aquesta platja, sinó que també és on aparquen els cotxes dels qui volen arribar fins a cala Pregonda, una de les platges més populars del nord de l’illa. La suma d’aquests usuaris fa que l’aparcament s’ompli encara més ràpid.

Per evitar l’aglomeració de cotxes a àrees verges, el Consell estudia habilitar més línies de bus com la del far de Favàritx, on des de l’any 2018 només s’hi pot accedir en transport públic durant la temporada alta amb molt bons resultats.

El Departament de Mobilitat assegura que el nombre de vehicles que circulen aquests dies per Menorca és similar al de 2019, uns 20.000 diaris, però creuen que la saturació mai vista a Binimel·là, el Pilar o la Vall, és degut a un canvi en les aficions dels turistes.

20/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris