X

La fotògrafa Maria Oliver retrata el feminisme catòlic

La mallorquina s'ha endinsat en els valors i principis que que reivindica l'Associació Internacional de Catòliques Feministes

07/11/2023

La fotògrafa Maria Oliver retrata el feminisme catòlic

Javi Pujol

El mes d’octubre, al Vaticà, s’organitzava el Sínode papal. Paral·lelament, l’Associació Internacional de Catòliques feministes s’ajuntà per representar els interessos i preocupacions de dones de tot el món. Una fotògrafa mallorquina va ser-hi present. “El projecte neix de voler aprendre i entendre què és això del feminisme catòlic, dos conceptes que a simple vista em pareixien contradictoris”, explica.

Però sembla que no ho són. Maria Oliver s’ha endinsat en els valors i principis que defensen aquestes dones, i les ha retratat. Aquesta associació es va fundar l’any 2019 i “reivindica una església horitzontal, que no s’emmarqui en el sistema jeràrquic propi de l’Església catòlica romana, i que hi hagi una igualtat de gènere”, exposa.

Entre les fotografies, fetes en 35 mm i retocades digitalment, hi trobam algunes de les dones que enguany han participat en el Sínode papal. Ha estat la primera vegada en la història que s’ha permès. Ho podeu descobrir a l’exposició ‘La fe rere els murs’, que es pot visitar fins al 14 de novembre a l’Espai SusCultura de Palma. Un espai de reflexió.

07/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris