X

La fotògrafa Lara Korytsa prepara una exposició sobre l’amor pels oficis artesans

Va arribar a Mallorca fa un any i quatre mesos fugint de la guerra a Ucraïna

18/06/2023

La fotògrafa Lara Korytsa prepara una exposició sobre l’amor pels oficis artesans

Fa un any i quatre mesos que esclatà la guerra a Ucraïna i, segons les Nacions Unides, més de 8 milions de persones han hagut de partir de casa seva. IB3 Notícies us n’acosta un cas. És el de Lara Korytsa, una fotògrafa ucraïnesa que tracta de refer la vida a les Balears. Ara prepara una exposició de fotografies en què retrata l’amor de quinze artesans pels seus oficis.

Darrere l’objectiu, Lara Korytsa enfoca una nova vida. Fa un any i mig va arribar a Mallorca des de Kíiv, d’on va fugir de la guerra amb el seu fill DavidFa mesos que treballa en una exposició de fotografia, on retrata l’amor de quinze artesans pels seus oficis.

“Fa un any i mig que vaig arribar a Mallorca i aquí he conegut oficis molt bonics. Aquest és un projecte sobre gent que estima el seu ofici, que fa feina des del cor”, assegura Lara. Amb l’ajuda de Denis Serbinsky, retraten oficis d’una Mallorca fins ara desconeguda per Lara. “La gent que he fotografiat és un reflex de mi mateixa. No tot és fer feina per diners, també has d’estimar el que fas”, declara. “Hem decidit fer aquest projecte sobretot per ella: així pot comunicar-se amb gent d’aquí, local”, afegeix Denis.

Una forma de connectar amb les arrels de la Mallorca que l’ha acollida a través d’un llenguatge universal: el de la fotografia. “La càmera també parla un llenguatge. A mi, fer fotos em permet continuar endavant, perquè darrere l’objectiu no tinc temps per pensar en altres coses”, explica Lara. “Si trobes forces per fer alguna cosa, sempre deixes el que és dolent de costat i continues endavant”, explica Denis.

Perquè, d’alguna manera, la fotografia l’ha salvada. Un exemple de com començar de nou. “Amb aquest projecte estic tornant a sentir la inspiració, em dona forces per continuar endavant”, tanca Lara.

18/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT