X

La fotografia com a eina útil per expressar emocions

Un projecte de l'Hospital Son Llàtzer i la Fundació Miró Mallorca ajuda els usuaris de salut mental a expressar-se a través de l'art

19/01/2024

La fotografia com a eina útil per expressar emocions

‘Una mirada a la meva narrativa’ és el títol de la darrera mostra que cerca, a través de la imatge, nodrir els usuaris de l’àrea de salut mental de Son Llàtzer de nous canals expressius. “Ens ha anat molt bé per treballar en equip i afavorir la creativitat. A més, també hem pogut ajudar els usuaris a connectar amb ells mateixos i a transmetre aquestes idees a través de les imatges. Hem pogut posar veu d’una altra manera”, explica Mari Carmen Cabanillas, terapeuta ocupacional de l’Hospital de Dia de Psiquiatria del centre.

El projecte conjunt de l’Hospital Son Llàtzer i la Fundació Miró Mallorca ‘La persiana’ clou després d’un any. Dita fundació ha volgut contribuir en el concepte de la importància del procés creatiu i de la capacitat transformadora de l’art. Ho explica Antònia Huguet, del departament d’Educació i Activitats: “Volem donar importància i veu al procés creatiu i el seu vessant transformador. En l’Art, sovint, no és important el producte final i sí com hi hem arribat”.

Un projecte que ha tingut l’ajuda del fotògraf Rif Spahni, qui ha aportat el seu gra de sorra amb la seva experiència. “Ensenyar com es pot expressar una persona a través de la imatge és meravellós, i veure com ho han plasmat en una fotografia és enriquidor per a l’autor i per als que podem veure l’obra”, explica Spahni. La mostra es podrà visitar a la Fundació Miró del 19 al 28 de gener.

19/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT