economia

La Fundació Bit aprova un paquet de mesures per protegir el sector tecnològic

A partir de setembre es reduïrà un 10% els lloguers de 79 empreses durant un any

La+Fundaci%C3%B3+Bit+aprova+un+paquet+de+mesures+per+protegir+el+sector+tecnol%C3%B2gic

La Fundació Bit ha exonerat del lloguer dels locals a 79 empreses tecnològiques del Parc Bit i el Centre Bit de Menorca durant l’estat d’alarma. A partir de setembre i durant un any, s’aplicarà una reducció de les rendes del lloguer i una rebaixa a les quotes d’urbanització per a la resta de propietaris. L’objectiu és protegir el sector tecnològic de les Balears.

El ParcBit aglutina prop de 120 empreses tecnològiques, la meitat de les quals s’ubiquen a edificis públics de la Fundació Bit, que depèn del Govern. Durant l’Estat d’Alarma s’ha suspès el pagament del lloguer d’aquests locals i, a partir de setembre, s’aplicarà una reducció del 10% durant un any. És la fórmula escollida per ajudar a sobreviure aquest ecosistema tecnològic.

El director general de Modernització i Administració Digital, Ramon Roca, explica que les empreses s’han acollit als ERTOs i que han vist reduïts els seus projectes. “Volíem oferir una ajuda per a que les empreses puguin sobreviure. Ha costat molt incorporar-les al Parc Bit i seria una pena perdre-les”, afirma.

17 empreses del CentreBit de Menorca també es beneficiaran de la rebaixa dels lloguers. Les ajudes també s’estenen als propietaris de locals i edificis ja que, durant un any, es reduïran un 17% les quotes d’urbanització.

Les mesures suposen que el Govern deixi d’ingressar uns 380.000 euros, un preu a pagar en l’escenari post-covid. Ara, les estratègies passen per implementar ajudes a empreses, impulsar la comunicació exterior a través de fires i congressos i afavorir la implantació d’empreses tecnològiques. “Volem captar empreses estrangeres que vulguin venir aquí i que els treballadors puguin teletreballar”, detalla Roca.

I és que el teletreball, diu Roca, ha arribat per quedar-hi. De fet, actualment, només el 40% del personal que treballa al Parc Bit ho fa presencialment.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els aeroports de les Illes registren prop de 1.800 vols aquest cap de setmana

1.158 seran internacionals i altres 640 nacionals, segons les dades facilitades per AENA. En concret, aquest dissabte s'espera que els...

Els comerciants de Menorca demanen ERTO’s per als funcionaris que no poden fer feina

Consideren que seria una forma de reduir els costos fixes

Agroturismes i hotels rurals de Menorca mantenen una ocupació del 70% per a l’agost

Des del sector asseguren que necessitarien com a mínim tres mesos com aquest per recuperar la inversió

Més de 1.400 persones han demanat ja l’ajuda extraordinària Covid 19 al lloguer

Aquesta partida té un pressupost de poc més de 4 milions d'euros